Haberler

Nevşehir?de Engelliler, Sürücüleri Uyardı

Nevşehir'de Engelliler, sürücüleri uyardıEMNİYET Müdürlüğü ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) işbirliğinde yapılan yol kontrol uygulaması ile dernek yöneticileri çikolata ve kolonya ikram ettikleri araç sürücülerini trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Nevşehir'de Engelliler, sürücüleri uyardı

EMNİYET Müdürlüğü ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) işbirliğinde yapılan yol kontrol uygulaması ile dernek yöneticileri çikolata ve kolonya ikram ettikleri araç sürücülerini trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Dernek yöneticileri, araç sürücülerine kurallara uymamaları halinde kendileri gibi engelli olabileceklerini söyledi.

10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Nevşehir- Ürgüp karayolu üzerinde yol kontrolü yapan dernek yöneticileri, araç sürücülerine önce kolonya ve çikolata ikramında bulundu. Sonrasında trafik kurallarına uymalarını, emniyet kemerlerini mutlaka takmalarını istedi, kazasız yolculuklar diledi. Aksi halde yapılan bir kazada engelli olabilecekleri belirtildi.

GÖR-BİR Dernek Başkanı Erol Mutlu, 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Vali Mehmet Ceylan ile Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ile görüşerek yol kontrolü uygulamasını yaptıklarını söyledi.

Dernek yöneticisi arkadaşlarının trafik polisleri ile birlikte durdurdukları araçlarda ehliyet ve ruhsat sorduklarını belirten Mutlu, kendisinin de çikolata ikramında bulunduktan sonra engelli olmamaları için kurallara uymalarını söylediğini kaydetti.

Trafik kurallarını hatırlattıkları sürücülerin memnuniyetlerini dile getirmelerinin kendileri için mutluluk verici olduğunu belirten Mutlu, şu ana kadar 10 araç çevirmesi yaptıklarını, Bu haftanın özelliğini sorduklarında 8'inin doğru yanıt verdiğini anlattı.

GÖR-BİR Dernek Başkan Yardımcı Mahmut Sami Kemikkıran Dünyada ve ülkemizde Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Hepimiz, bir engelli adayıyız. Engelli olmamak için trafik kurallarına uyalım. Uymayanları güzel bir biçimde uyaralım. Biz de dernek olarak farkındalık oluşturmak amacıyla yol kontrol uygulaması yapmaya karar verdik. GÖR-BİR olarak kazasız, belasız, hayırlı bir hayat diliyoruz? dedi

FOTOLU

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Erol Mutlu Nevşehir Ürgüp Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ALİ:

erol abi engelliler haftanız kutlu olsun. engellilerin uyarısını dikkate almak gerekir çünkü her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title