Haberler

Nevşehir'de Diyanet İlahiyat Fakültesi Gençliği Buluşması Gerçekleşti

Nevşehir İl Müftülüğü ve İlahiyat Fakültesi organizesinde “Diyanet-İlahiyat Fakültesi Gençliği Buluşması” programı düzenlendi.

Nevşehir İl Müftülüğü ve İlahiyat Fakültesi organizesinde "Diyanet-İlahiyat Fakültesi Gençliği Buluşması" programı düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Din Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Dekan Yardımcısı Sefa Bardakçı, Müftü Yardımcıları, Akademik Personel ve İlahiyat Fakültesi Öğrencileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda kısa bir açılış konuşması yapan Dekan Prof. Dr. Zülfikar Durmuş; "Bizim ortak paydaşımız en başta Diyanet, İl ve İlçe Müftülükleridir. Bu bakımdan biz bir vücudun çeşitli organları gibiyiz, birbirimizden ayrı değiliz" dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Durmuş; "Bütün konferanslar, paneller eğitimin devamı niteliğindedir. Bu süreçte bizler eğitimi aslında hayat boyu elde ediyoruz. Bu konferansların, söyleşilerin sizin hayatınızda inanıyorum ki, ileride çok büyük etkisi ve katkısı olacaktır. Her duyduğunuz, her işittiğiniz insandan çeşitli güzel görünenleri örnek olarak kendinizde harmanlayarak, kendinize ait bir kişilik, bir kimlik meydana getireceksiniz. Dolayısıyla bu günkü buluşma son derece önemlidir" diye konuştu. Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit ; " İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı aslında bir birini tamamlayana iki unsur gibidir. Biz İlahiyat Fakültelerinden mezun olan arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Onları istihdam ediyoruz, onlarla beraber hizmet yürütüyoruz. Kimisi İmam, kimisi vaiz, vaize oluyor, kimisi Kur'an Kursu hocası oluyor. Sizler de yarın bizlerin yerini alacak ve bu kutsal görevi şerefle yürüteceksiniz. Bunun için var gücünüzle çalışmanızı tavsiye ediyorum. Zira kalıcı Bilgi üzerine kurulmayan hiçbir medeniyet kalıcı değildir" dedi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk ise yaptığı kısa konuşmasında; "İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş'a programın hazırlanmasına katkısı için, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit'e de konuşmaları için teşekkür etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Yakup Öztürk Yaşar Yiğit Nevşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title