Haberler

Nevruz Kutlanıyor

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatının (TÜRKSOY) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ekipler, Nevruz Bayramı çerçevesinde başkentlilerle bir araya geldi.

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatının (TÜRKSOY) davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ekipler, Nevruz Bayramı çerçevesinde başkentlilerle bir araya geldi.

Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde, Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TÜRKSOY'un iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösteri yaptı.

Etkinlikte konuşan Ankara Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, bayramların, toplumdaki fertlerin kaynaşması, birlik ve beraberliklerin temini bakımından önemli bir fonksiyonu olduğunu dile getirdi.

Kurt, Nevruz Bayramı'nın Türk halkları tarafından bir kurtuluş günü olarak algılandığını ifade ederek, "Nevruz, dostluk, kardeşlik ve iyilik bayramıdır. Nevruz Bayramı, çok geniş coğrafyada yaşayan Türk halklarını birbirine bağlayan ve kaynaştıran bir milli örf, anane ve gelenekler bütünü olarak ortaya çıkmıştır" dedi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da Nevruz Bayramı'nın herkese barış ve esenlikleri getirmesi dileğiyle başladığı konuşmasında, yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

Kaseinov, terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, düzenlenen etkinliğin amacının eğlenmek değil, halklar arasındaki barışı, huzuru ve birlikteliği pekiştirmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından geleneksel nevruz ateşi yakıldı ve demir dövüldü. Daha sonra, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Moğolistan, Makedonya ve Türkmenistan gelen sanatçıların bulunduğu ekipler, geleneksel halk dansları gösterileri sundu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Nevruz Bayramı Gençlik Parkı Ahmet Kurt Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title