Haberler

Nevruz Kutlaması

Diyarbakır'daki nevruz etkinliğinde Cuma namazı için müzik yayınına ara verildi, bazı vatandaşlar kutlamanın yapıldığı alanın yakınındaki boş arazide namaz kıldı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve BDP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Baydemir: "Bu ülkede kardeş kavgasının, tıkanan.

Diyarbakır'daki nevruz etkinliğinde Cuma namazı için müzik yayınına yaklaşık 25 dakika ara verildi, bazı vatandaşlar kutlamanın yapıldığı alanın yakınındaki boş arazide namaz kıldı.

Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'ndaki etkinlik karnaval havasında sürüyor. Öğlen saatlerinde aileler park ettikleri araçlarının yanında açtıkları sofralarda yemeklerini yedi. Çocuklar güzel havanın tadını çıkararak oyunlar oynadı.

Müzik yayını ve konuşmaların yapıldığı alana, vatandaşların giriş çıkışları sürüyor.

Cuma namazı kılındı

Diyarbakır'da cuma gününe denk gelen nevruz etkinliğinde platformda, Cuma namazı için 25 dakika ara verileceği anonsu yapıldı. Alanın 500 metre ilerisindeki boş alanda toplanan vatandaşlar, namaz için hazırlık yaptı. Kimi vatandaşlar pet şişelerdeki su ile abdest aldı.

Namaz öncesinde Kürtçe hutbe okundu. Bir süre sonra yeniden müzik yayınına başlandı. Yayının durdurulması için yapılan çağrılar tertip komitesine ulaşmayınca topluluk alanda namazını kılmayı sürdürdü.

Baydemir, helallik istedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve BDP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir de nevruz etkinliğinde Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmada, nevruzun barışın mayası olduğunu belirterek, alanda toplanan vatandaşların nevruzunu kutladı.

Nevruzun yeni bir gün ve Ortadoğu'da barışın simgesi olduğunu, hep beraber nevruzu kutladıklarını anlatan Baydemir, Diyarbakır'da 10 yıldır önemli hizmetlerde bulunduğunu, vatandaşlardan haklarını helal etmelerini istedi.

Nevruz gününde 1 yaşından 70'ine kadar olan herkesten helallik isteyen Baydemir, hizmet bayrağını Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'ya bıraktığını, arkadaşlarının bayrağı daha yükseğe taşıyacağını söyledi.

Peygamberlerin ve evliyaların şehrinden selam getirdiğini ifade eden Baydemir, şöyle konuştu:

"Artık Amed, Hakkari, İstanbul'a yani ne Kürdistan'a ne Anadolu'ya ne Karadeniz'e ne de Ege'ye ülkenin hiçbir coğrafyasına cenazeler gelmiyor. Asker, polis, gerilla cenazesi şükürler olsun gelmiyor. Şükürler olsun annelerimiz gözyaşı dökmüyor. Sizin haklı davanız, mücadeleniz, duruşunuz bizleri bugün barış iklimine getirdi."

Bir daha kardeş kavgasına bu halkın müsaade etmeyeceğini dile getiren Baydemir, "Asla baharı kışa çevirmeyeceğiz. Kışın gelmesine bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Arabıyla, dindarıyla, muhafazakarıyla, laikiyle bütün renklerimizle ve dinlerimizle onurlu barışa eşitçe özgürce kardeşçe bir arada yaşamaya sahip çıkacağız" diye konuştu.

Diyarbakır'ın çocuk ve gençlerine çatışmayı, isyanı ve inkarı değil, barışı, özgürlüğü, eşitçe bir yaşamı miras bırakacaklarını aktaran Baydemir, 31 Mart'ta Şanlıurfa'da ikinci nevruzu kutlayacaklarını belirtti.

Baydemir, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu ülkede kardeş kavgasının, tıkanan legal, demokratik siyaset kapılarını açan ve bugün parmakların tetikten çekilmesini sağlayan herkese şükran borçluyuz. Buradan nevruz meydanından sayın Öcalan'a binlerce selam olsun. Barışın mimarlarına, çabalayıcılarına binlerce selamlar olsun ki, artık annelerimiz ağlamıyor. Şanlıurfa öyle bir şehir ki, kapısını kime açarsa Anadolu ve Ortadoğu'nun kapıları da ona açılıyor. Yolumuz aydınlıktır kardeşlerim."

Nevruz etkinliği sürüyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Nevruz Bayramı Osman Baydemir Diyarbakır Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title