Haberler

Nevruz Kutlaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, bazı milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla kutlamaların yapıldığı Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'na geldi.

Yöresel kıyafet giyen Kışanak, HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü ve Tuncel, PYD Eş Başkanı Abdullah, BDP Diyarbakır Milletvekilleri Altan Tan, Nursel Aydoğan, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve Şanlıurfa Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, kanaat önderleri, sanatçılar ve gazeteciler Belediye Konukevi önünde biraraya geldi.

Buradan parti otobüsüyle ayrılan Kışanak ve beraberindekiler konvoy halinde etkinliğin yapılacağı Newroz Parkı'na geçti.

BDP ve HDP'lilerin yanı sıra çok sayıda köşe yazarı, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de otobüste ve konvoyda bulunduğu görüldü.

Bu arada nevruz kutlaması için Diyarbakır'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin eşi Hero Talabani de etkinliğin yapılacağı alana geldi. Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da nevruz kutlaması için protokoldeki yerini aldı.

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da il dışındaki programı nedeniyle kutlamalara daha sonra katılacağını bildirdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Ertuğrul Kürkçü Nevruz Bayramı Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title