Haberler

Nevruz Bayramı

Kars Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kars Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Özdemir, mesajında, 21 Mart Nevruz Bayramının, birlikte sevinme, neşelenme ve eğlenme günü olduğunu belirtti.

Nevruzun, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün, milletçe bir arada, kardeşçe, barış içinde yaşama arzusunun anlam kazandığı, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu gün olduğuna dikkati çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"Nevruz, bütün sıcak duyguların toplamı olan bir bayramdır. Bereketin simgesi, canlanmanın, dirilişin işareti, doğanın yeni bir enerjiyle canlanışıdır. Yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günüdür. Nevruz, doğuşu itibariyle herhangi bir zümreyle doğrudan bağlantısı olmayan, binlerce yıldan beri süregelen bir gelenektir. Bütün renkleri ve dokuları barındıran cennet ülkemizde, yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevme düsturuyla hiçbir ayrım gözetmeksizin sevmenin bayramıdır. Nevruzun bolluk ve bereketi müjdeleyen sımsıcak günlerini bir başlangıç kabul ederek gelecek aydınlık günlerimizi mutlulukla, huzurla geçirebilmemiz için şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan, tüm güzellik ve cömertliğiyle bizleri bağrında barındıran, Cenab-ı Allah'ın bizlere bahşettiği bu cennet vatanda, tam bir uyum içinde yaşamamız ve bu cennet vatanı sevgi ve özenle korumamız gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, bizi bu topraklar üzerinde güçlü kılan, vatandaşlarımızın birbirine kalpten bağlılığı, büyük milletimizin yardımseverliği, milli birlik ve beraberliğimize olan sarsılmaz sadakatidir. Türk milleti olarak, toplumsal huzur ve barışımızı, siyasi ve ekonomik istikrarımızı bundan sonra da özenle korumalı, daha da güçlendirmek için hep birlikte, bütün zorlukların üstesinden gelmeli ve bütün engelleri aşma azim ve kararlılığını göstermeli, bunun içinde var gücümüzle çalışmalıyız."

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da birlik, dirlik, ümit, barış ve uyanışı sembolize eden, tarih olarak coşku ve kıvanç içerisinde idrak edilen bu günde, insanlar arasında sevgi, saygı ve dayanışmanın daha da önem kazandığını belirtti.

Nevruzun, birlik ve kardeşliği pekiştiren, rızkın, bereketin ve canlılığın yeniden hayat buluşmasının sembolü olduğunu ifade eden Karaçanta, şunları kaydetti:

"Göktürklerin Ergenekon'dan çıkışı, baharın gelişi ve Türk kültüründe yeni yılın başlangıcını simgeleyen Nevruz Bayramı, kadim Türk yurdu olan Doğu Türkistan'dan dünyaya yayılmış ve günümüzde Türk dünyasında coşkuyla kutlanmaktadır. Dirilişin ve bereketin bayramı manasına gelen nevruzda, tarihin her evresinde esas olan birlik ve beraberlik unsuru olmuştur. Kazakistan'dan Azerbaycan'a Türk dünyasının her bir noktasında bin yıllarca oluşan gelenekleriyle kutlanan Nevruz Bayramı, Türk milletine her yıl bir kez daha heyecan aşılamaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Murtaza Karaçanta Nevruz Bayramı 21 Mart Kars Politika Güncel Haberler

title