Haberler

Neü Tarafından 1. Ulusal Zooloji Kongresi Düzenlenecek

Nevşehir Üniversitesi Biyoloji Bölümü 28-31 Ağustos 2013 tarihleri arasında 1.Ulusal Zooloji Kongresi düzenliyor.

Nevşehir Üniversitesi Biyoloji Bölümü 28-31 Ağustos 2013 tarihleri arasında 1. Ulusal Zooloji Kongresi düzenliyor.

Nevşehir Üniversitesi Biyoloji Bölümü tarafından 28-31 Ağustos tarihleri arasında 1. Ulusal Zooloji Kongresi düzenlenecek. Hayvanlarla ilgili çalışmaların yanı sıra Türkiye Faunası (hayvan varlığı) hakkında önemli bilimsel çalışmaların sunulacağı kongrede, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Cezayir, İran, Irak, Azerbaycan'dan 300'ün üzerinde bilim insanı bir araya gelecek.

"Zoologlar Hazır, Hedef 2023 Türkiye Faunası" sloganıyla çalışmaların yürütüldüğü kongrede Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında Türkiye Faunası kitabının hazırlanması hedefleniyor.

1. Ulusal Zooloji Kongresi hakkında bir açıklama yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Nevşehir Üniversitesinin kurulduğu günden beri pek çok kongre, sempozyum, çalıştay gibi bilimsel faaliyetlere ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Nevşehir Üniversitesinin, ülkemizde ilk kez yapılacak olan 1. Ulusal Zooloji Kongresi'ni düzenlemenin haklı gururunu yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Çiçek, yaptığı çalışmalarla gelişen, büyüyen ve büyüdükçe bölgeye katkı sağlayan Nevşehir Üniversitesinin bilimsel faaliyetlerinin sayısının gelecek yıllarda da artarak devam edeceğini belirtti.

Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemiz Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının arasında yer aldığından zengin bir bitki ve hayvan varlığını (flora ve fauna) barındırmaktadır. Ülkemizdeki bu canlı çeşitliliği neredeyse tüm Avrupa kıtasının canlı çeşitliliğine eşdeğer durumdadır. Ancak şu ana kadar Ülkemizin bu zengin canlı çeşitliliğinin yeterli düzeyde araştırıldığını söylemek mümkün değildir. Nevşehir Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılacak olan 1. Ulusal Zooloji Kongresi'nin Ülkemizin faunasına yönelik çalışmalara bir ivme kazandıracağı ve bu alanda yapılmış olan çalışmaların bir araya getirilmesine vesilece olacağı su götürmez bir gerçektir.

Düzenleyeceğimiz kongremize Ürgüp Belediyesi, Uçhisar Belediyesi, Hacıbektaş Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi tarafından da desteklenmektedir. Ayrıca kongre Çevre ve Şehircilik Nevşehir İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Nevşehir Şube Müdürlüğü tarafından da yakından izlenmekte ve ilimizde böyle bir etkinliğin yapılmasından memnuniyet duyulmaktadır." - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Nevşehir Üniversitesi Cezayir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title