Haberler

Neü'de Öğretmen Okullarının Kuruluşu Etkinliği

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nde Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 168. Yılı Etkinliği gerçekleştirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)'nde Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 168. Yılı Etkinliği gerçekleştirildi.

NEÜ AKEF Erol Güngör Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İsa Korkmaz ve Prof. Dr. Muhittin Dinç, Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muammer Muşta, fakülteden 2015-2016 yıllarında emekli olan hocalar ile öğretmenler, öğrenciler ve diğer misafirler katıldı.

Açılış konuşmasının AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık tarafından yapıldığı programda Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muammer Muşta da öğrencilere seslendi. Muşta, bir var oluş mücadelesi içerisinde olduğumuzu ve bu mücadelede kalem tutan ellerin önemine vurgu yaptı, öğrencilere daha gayretli olmaları gerektiğini ifade etti.

NEÜ AKEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Korkmaz ise, Türkiye'de Tarihsel Olarak Sınıf Öğretmeni Yetiştirme Politikaları hakkında bir konuşma yaptı. Eğitimin öğretmen, program ve öğrenci temeline oturduğunu söyleyen Korkmaz, Osmanlı dönemindeki eğitim sisteminden yakın tarihe kadar alanda neler yapıldığına dair bilgileri dinleyenlerle paylaştı. Korkmaz, "Türk eğitim sistemini tarihsel olarak incelemeye başladığınızda 19.yy'ın ikinci yarısından itibaren eğitimde ıslahat ve yenileşme hareketlerinin hız kazandığını görürsünüz" ifadelerini kullandı.

Osmanlıda eğitim işinin, devlet işlerinden ve sorumluluğundan ayrı olarak vakıflara bağlı bir hizmet olarak yürütüldüğünü hatırlatan Korkmaz, bugün öğretmen kavramının kutsallığına vurgu yapıp, mesleğin bugün geldiği noktadan çok daha iyi yerlere geleceğini umut ettiğini belirtti.

"2015-2016 YILLARINDA EMEKLİ OLAN ÖĞRETİM ELEMANLARINA VEFA

Programda ayrıca Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesine uzun yıllar değerli katkılar sunan ve geçtiğimiz yıllarda emekli olan hocalara da plaket takdim edildi. Plaket takdim edilen emekli öğretim üyelerinin isimleri ise şöyle: AKEF Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Özkan, Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Başbuğ, Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, Fizik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıkoç, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Öğretim Görevlisi Emin Ali Turhan, Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Abdullah Şimşek, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Ali Avcıoğlu.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title