Haberler

Neticede Her Şey Güzel Olacak" Sosyal Sorumluluk Projesi Sona Erdi

Niğde Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğretim elemanları tarafından E Tipi Kapalı Cezaevi’nde yürütülen, "Neticede Her Şey Güzel Olacak" isimli sosyal sorumluluk projesi için kapanış töreni düzenlendi.

Niğde Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğretim elemanları tarafından E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yürütülen, "Neticede Her Şey Güzel Olacak" isimli sosyal sorumluluk projesi için kapanış töreni düzenlendi.

Projenin sona ermesi dolayısıyla gerçekleştirilen kapanışa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Adalet Komisyonu Başkanı Onur Yerdelen, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum amirleri, savcılar ve davetliler katıldı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne'nin kısa bir açış konuşmasıyla başlayan program, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın konuşmalarıyla devam etti. Sosyal sorumluluk projesi hakkında genel bilgiler veren Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, projenin hayata geçirilmesine destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kılıç; "Dünyanın en eski mesleği hiç şüphesiz ki hukukçuluktur. Eğer iki kişi varsa o iki kişi arasındaki ilişkiyi düzenleyecek bir hukuk vardır. Türk ceza infaz sisteminde de tutuklanma ve hüküm hali ana hatları itibarıyla ıslah etme ve topluma tekrar kazandırmaya yöneliktir. Bu nedenle; cezaevlerinde insanımızı misafir edecek, insanlarımızın onurunu koruyacak, onu yeniden toplumumuza kazandıracak faaliyetlerin yapılması da büyük önem taşımaktadır.

Bir hukukçu olarak memnuniyetle belirtebilirim ki; Niğde'de Açık ve Kapalı cezaevleri Başsavcımız, Müdürlerimiz ve arkadaşlarımızın gayretleri ile amaca uygun örnek çalışmalar yapmaktadır. Açık Cezaevimiz şuan Türkiye'de cirosu, faaliyetleri ve alanları itibarıyla Adalet Bakanlığı'mızın gözde kurumlarından bir tanesidir. Kapalı cezaevimizde de gayet güzel faaliyetler vardır. İşin bir diğer boyutu da Üniversitelerdir. Eğer bir kenti vücut olarak düşünürsek o vücudun beyni tabi ki üniversitedir. Üniversitemizdeki bilgi birikimlerini ilimizdeki her alana aktarabilmek çok önemlidir.

Bu yıl Niğde için şanlı bir yıldı. Çünkü Ahiler Kalkınma Ajansının Dönem Başkanlığı Niğde Valiliği'ndedir. Biz Ahiler Kalkınma Ajansı kaynaklarını kullanırken de birlikte çalışmaktan onur duyduğum değerli Başsavcımız ve ekibi ile imkanları kapalı ve açık cezaevlerine yönlendirdik. Bunu yaparken de adalet ve üniversite birlikte olsun istedik. Çok değerli Rektörümüzün de ilgisi ile üniversite ve cezaevi yönetiminin yaptığı proje Ahiler Kalkınma Ajansından destek aldı. Bu Proje Niğde'ye katma değer temin edecek, birçok noktadan bileşke noktasını yakalamış bir faaliyet ortaya çıktı. Bir yıldır devam eden bu faaliyet yüzlerce kardeşimiz eğitildi ve eğitimlerden ortaya bir ürün çıktı. Bu Projede emeği geçen değerli Başsavcımıza, Rektörümüze, Cezaevi yönetimine ve cezaevine misafir ettiğimiz kıymetli kardeşlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ederim." dedi.

Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve dezavantajlı veya kırılgan grupların sosyal hayata entegrasyonunun sağlanması ve bu gruplara yönelik sosyal girişimciliğin geliştirilmesi amaçlanan proje ile toplam 80 hükümlü ve tutuklu Mesleki Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazandı.

Niğde E Tipi Kapalı Ceza Evinde gerçekleştirilenve yürütücülüğünü Niğde Üniversitesinin yaptığı 12 ay süreli proje ile 14-45 yaş arası vasıfsız 25 erkek hükümlü ve tutukluya "Erkek İş Giysileri Dikimi", 14 -45 yaş arası vasıfsız 15 kadın hükümlü ve tutukluya "Erkek İş Giysileri Dikimi", 25 erkek hükümlü ve tutukluya "Kadın İş Giysileri Dikimi" ve 15 hükümlü ve tutukluya da "Serigrafi" eğitimi verildi.

Proje koordinatörlüğünü Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ümmügülsüm Dursun'un yürüttüğü projede Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları Öğr. Gör. H.Tuba Kızılkaya, Öğr. Gör. Menekşe Sakarya, Öğr. Gör. Suna Durdu Zor, Öğr. Gör. Ayşe Gül Gökkaya Tüysüz, Öğr. Gör. M. Murat Adıyaman, Öğr. Gör. Ali Kurtbeyoğlu eğitmen olarak görev aldı. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niğde Üniversitesi Necmeddin Kılıç İbrahim Taşkın Adnan Görür Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title