Haberler

    Netcad Havza & Taşkın Analizleri Sertifika Eğitim Programı

    Eğitimin Tanımı;'Havza Modelleme & Taşkın Analizi Sertifika Eğitim Programı' su toplama alanları(havzaların) ve bu alanları oluşturan akış kollarının, gerekli tüm hidrolojik parametreler ile tespit edilmesi, farklı bilimsel yöntemlere göre projekte edilen yıllar için taşkın debi hesaplamalarının gerçekleştirilmesi ve taşkın sınırlarının belirlenmesi süreçlerini kapsar.Hedef Grup;'Havza Modelleme & Taşkın Analizi Sertifika Eğitim Programı' su toplama alanları(havzaların) ve bu alanları oluşturan akış kollarının, gerekli tüm hidrolojik parametreler ile tespit edilmesi, farklı bilimsel yöntemlere göre projekte edilen yıllar için taşkın debi hesaplamalarının gerçekleştirilmesi ve taşkın sınırlarının belirlenmesi süreçlerini kapsar.Hedefler;Kullanıcı bu eğitimi tamamladığında,Proje sahasında havza ve taşkın analizleri için girdi olarak kullanılacak proje altlık verilerini oluşturabilecek,Havza ve taşkın analizleri için sayısal yükseklik modeli oluşturma ve düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilecek,Proje sahasındaki ana havzaları, alt havzaları ve bu havzaları oluşturan akış kollarını oluşturacak, bu sayede proje bütününde drenaj ağını D8 akım modeline göre GIS yapısında oluşturabilecek.

    Eğitimin Tanımı;

    'Havza Modelleme & Taşkın Analizi Sertifika Eğitim Programı' su toplama alanları(havzaların) ve bu alanları oluşturan akış kollarının, gerekli tüm hidrolojik parametreler ile tespit edilmesi, farklı bilimsel  yöntemlere göre projekte edilen yıllar için taşkın debi hesaplamalarının gerçekleştirilmesi ve taşkın sınırlarının belirlenmesi süreçlerini kapsar.

    Hedef Grup;

    'Havza Modelleme & Taşkın Analizi Sertifika Eğitim Programı' su toplama alanları(havzaların) ve bu alanları oluşturan akış kollarının, gerekli tüm hidrolojik parametreler ile tespit edilmesi, farklı bilimsel  yöntemlere göre projekte edilen yıllar için taşkın debi hesaplamalarının gerçekleştirilmesi ve taşkın sınırlarının belirlenmesi süreçlerini kapsar.

    Hedefler;

    Kullanıcı bu eğitimi tamamladığında,

    Proje sahasında havza ve taşkın analizleri için girdi olarak kullanılacak proje altlık verilerini oluşturabilecek,

    Havza ve taşkın analizleri için sayısal yükseklik modeli oluşturma ve düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilecek,

    Proje sahasındaki ana havzaları, alt havzaları ve bu havzaları oluşturan akış kollarını oluşturacak, bu sayede proje bütününde drenaj ağını D8 akım modeline göre GIS yapısında oluşturabilecek.

    Havzalar ve akış kollarına ilişkin hidrolojik ve geometrik özelliklere göre tematik haritalar hazırlayabilecek,

    Akış kollarındaki harmonik eğim hesaplamalarını gerçekleştirebilecek ve akış kollarının profillerini oluşturabilecek,

    Belirlenen noktayı besleyen havza tespiti ve bu alanlardaki su bütçesi hesaplamalarını yapabilecek,

    Synder, Mockus, Sentetik, Rasyonel vb. hidrografik yöntemlere göre 'taşkın debi hesaplamaları'nı gerçekleştirebilecek, seçilen yöntemlere göre birim hidrograf grafiklerini oluşturabilecek,

    Projekte edilen taşkın yıllarına göre taşkın debileri ve sınırlarını belirleyebilecek.

    Taşkın enkesitlerini oluşturabilecek,

    Taşkın riskli alanlar içerisinde kalan yerleşim alanları, tarım alanları..vb. önlem alınması gereken kentsel ve kırsal fonksiyonları belirleyebilecek,

    Kümülatif akım değerleri, toplanacak su miktarı, havza alanı ve çevresi, ortalama eğimi, şekli vb. birçok parametreye göre gölet, baraj, kanal vb. fonksiyonlar için en uygun yer seçimlerini yapabilecek.

    Hidroloji proje çıktılarını mevzuat ve yönetmeliklere uygun olarak oluşturabilecek,

    Projelerin her aşamasında online haritaları ( Google, Yahoo, Bing..vb.) altlık veri olarak kullanabilecek,

    Ürettiği havza ve taşkın projelerini Google Earth'e online olarak aktarabilecektir.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Google Havza Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title