Haberler

Netanyahu'nun İran İddiası, Mossad'la Çelişiyor

Güncelleme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2012'de " İran'ın sadece bir yıl içinde nükleer bomba üretebileceği" iddiasının, ülkesinin dış istihbarat servisi Mossad'ın sağladığı bilgilerle çeliştiği ortaya çıktı.

"İRAN, SİLAH ÜRETECEK NÜKLEER ETKİNLİK İÇİNDE DEĞİL"

İngiliz Guardian gazetesinin manşetten verdiği ve sızdırılan yüzlerce dosyayla istihbarat notunun ortaya çıkardığı bilgilere göre, İsrail istihbarat servisi Mossad, Netanyahu'nun konuşmasından birkaç hafta sonra Güney Afrika'yla paylaştığı gizli notta İran'ın "silah üretecek nükleer etkinlik içinde olmadığını" bildiriyor.

NETANYAHU 'ÜRETEBİLİR' DEMİŞTİ

Eylül 2012'de New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda elinde üzerine bomba çizili bir kartonla kürsüye çıkan Netanyahu, "İran'ın bir yıl içinde nükleer silahlar üretebileceğini ve bunun durdurulması için eyleme geçilmesi gerektiğini" iddia etmişti.

MOSSAD GİZLİ RAPORU GÜNEY AFRİKA İLE PAYLAŞTI

Sızan belgeye göre, Netanyahu'nun konuşmasının üzerinden bir ay geçmeden Mossad, "İran'ın nükleer silah üretmek için etkinlikte bulunmadığının ve nükleer silah üretmek için uranyum zenginleştirecek seviyeye ulaşmaya hazır olmadığının anlaşıldığını" bildiren gizli raporu Güney Afrika istihbaratı ile paylaştı.

İSRAİL İLE ABD ARASINDA GERGİNLİK ARTIYOR

Guardian, belgelerin İsrail ile ABD arasında gerginliğin arttığı ve Netanyahu'nun 3 Mart'ta ABD Kongresi'nde yapacağı konuşmadan önce sızdığına dikkati çekti. Gazete, Beyaz Saray'ın Netanyahu'nun yapacağı konuşmanın Tahran ile nükleer programı hakkında yürütülen müzakerelere zarar vermesinden endişe duyduğunu yazdı. Netanyahu'nun konuşmasında İran'ın nükleer programına değinmesi bekleniyor.

2006 ile 2014 yıllarını kapsayan istihbarat belgeleri, El Cezire kanalının araştırma birimi tarafından elde edilmiş ve İngiliz Guardian gazetesiyle paylaşılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Mossad İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

ZZMobil-ANDROID:

ikisininde Allah belasını versin

5
0
yanıtYanıtla
che Mobil-ANDROID:

ulan o kadar insan öldü bu kadar ses çıkmadı sizden ne olmuş bir tane si olmuş diye nerdeyse iç savaş çıkacak siz bu beyinle bu faşist kafa larla bişey yapamaz siniz inşallah mhp hiç bir zaman başa gelmez amin amin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title