Haberler

Nestle Waters ve Doğa Koleji Dünya Su Günü İçin El Ele

Dünyadaki suyu koruma bilincinin arttırılması ve yeterli su tüketiminin önemiyle ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan Nestlé Waters ve eğitim vizyonunu doğaya duyarlı bir nesil yetiştirmek üzerine belirleyen ve bu vizyonu tüm eğitim süreçlerine yansıtan Doğa Koleji, 21 Mart Cuma günü Dünya Su Günü için bir araya geldi.

Dünyadaki suyu koruma bilincinin arttırılması ve yeterli su tüketiminin önemiyle ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan Nestlé Waters ve eğitim vizyonunu doğaya duyarlı bir nesil yetiştirmek üzerine belirleyen ve bu vizyonu tüm eğitim süreçlerine yansıtan Doğa Koleji, 21 Mart Cuma günü Dünya Su Günü için bir araya geldi.

Etkinlik, Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen'in "suyun hayatını nasıl değiştirdiğine ilişkin" motive edici konuşmasıyla başlarken, Doğa Koleji üst yönetimi, Nestlé Waters'ın global ve Türkiye üst düzey yöneticilerinin katılımıyla devam etti. Günün en öne çıkan aktiviteleri ise Nestlé Waters ve Doğa Koleji'nin iş birliğiyle hazırlanan suya dair atölye çalışmalarıydı.

Nestlé Waters, PROJECT WET (Water Education for Teachers) ile uzun süreli işbirliği kapsamında pedagogların desteğiyle hazırladığı, bilgilendiren ve eğlendiren eğitimleri Doğa Koleji öğrencileriyle paylaştı. Öğrenciler, "Sudan Bedenler", "Mavi Gezegen" ve "Akışına Bırak" isimli eğitimlerle suyun vücudumuz için önemini, dehidrasyonun (vücudun sıvı kaybı) nelere yol açtığını, suyun ve hidrasyonun (yeterli su tüketimi) faydalarını öğrendiler.

Doğa Koleji öğrencileri, yaşayarak öğrenme felsefesiyle, Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında, hayat kaynağımız olan suyun sahip olduğu eşsiz özellikleri ve önemini vurgulamak amacıyla 'Su Deneyleri', 'Suya Renk Verelim' ve 'Tohum Topları' atölyeleri ile suyun farkındalığına dikkat çektiler.

Etkinlikte, Nestlé Waters ve Doğa Koleji tarafından düzenlenen "Dünya Su Günü Karakterini Sen Tasarla" yarışmasının kazananları da açıklandı. 1.'ye ailesi ile birlikte Disneyland Paris Tatili ödülü Nestlé Waters Ceo'su Marco Settembri tarafından verilirken, Settembri'nin Dünya Su Günü mesajı şu şekilde oldu: "Su temel ve narin bir kaynak. Nestlé Waters suyu koruma sorumluluğu, toplumların temiz ve yeterli su tüketimini sağlama ana görevinin yanı sıra, temiz suyun önemi hakkında kişileri bilinçlendirme ve eğitme konusuna kendini adamış durumda. Dünya Su Günü kutlamalarına geniş ekipli katılımımız bu kurumsal vaadimizin en büyük göstergelerinden biridir" dedi.

2.'ye ödülü ise Doğa Koleji Genel Müdür Yardımcısı Bünyamin Çelikten tarafından verildi. Çelikten, "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz su günü festivalleriyle öğrencilerimizde farkındalık oluşturuyoruz, suyun değerini en iyi doğa bilir" ifadelerini kullandı.

Ödül töreni sonrasında su davulları gösterisiyle katılımcılar eğlenceli anlar yaşarken, etkinlik Doğa Koleji öğrencilerinin Dünya Su Günü mesajlarını içeren videosu ile devam etti. Etkinlik kapanışında, yaklaşık 500 çocuğun oluşturduğu yer küre içerisinde 'SU' mesajı ise Dünya Su Günü'nde herkese yaşam kaynağımız olan suyu korumamız gerektiği mesajını bir kez daha verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Su Günü Doğa Koleji 21 Mart Nestle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title