Haberler

Nesrin Ulema: 'Kocaoğlu Özür Dilesin'

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren işçilerin aileleri için başlatılan yardım kampanyasını karalama kampanyası başlatanların AFAD bünyesinde toplanan bağışların kuruşu kuruşuna bu ailelere dağıtılmasının ardından özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren 301 madencinin ailelerine yapılan yardımların kapsamı netleşti. Başbakan Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında şehit madencilerin ailelerine yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı rakamlar muhalefetin tüm karalama çabalarını, komplo teorilerini ve 'yardım paraları başka yerlere aktarıldı' şeklindeki çirkin iddialarını çürütmüştür. Daha düne kadar AFAD bünyesinde toplanan CHP'lilerin 'ortada yok' dedikleri bağış paralarının kuruşu kuruşuna ailelere dağıtıldığına tüm dünya şahit olmuştur. Maden şehitlerinin acıları üzerinden siyasi rant peşinde koşanların şimdi yüzleri kızaracak mı merak ediyoruz" diye konuştu.

Ulema, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hatırlanacağı gibi geçen hafta CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma madeni kazasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine yaptığı 2'şer bin liralık bağışın akıbetinden habersizmiş gibi bir yaygara kopardı. Yine CHP'liler, bazı yandaş medya kuruluşlarının da kışkırtması ile Soma ile ilgili çalışmaları sabote girişimlerine hız verdi. Ancak, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, gerek AFAD bünyesinde toplanan yardım paraları ve gerekse diğer yardım kampanyaları ile ilgili detaylı olarak kamuoyunu bilgilendirmiştir."

AFAD bünyesinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında 46,5 milyon lira toplandığını hatırlatan Ulema, şunları söyledi: "Bu para şehit madencilerin ailelerine 154 bin 450'şer lira olarak dağıtılacak. Yine bu ailelerin geleceğini garanti altına almak ve bir yatırım kaynağı oluşturmak üzere de ikişer konut yapılıyor. Bunlardan biri Doğuş Holding tarafından bizzat inşa edilecek, diğer konut da Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi adına TOKİ tarafından inşa edilecek. Yaşamını yitiren madencilerin geride bıraktığı çocukları bizim emanetimizdir dedik ve 389 çocuğumuza eğitim hayatları boyunca vakıf ve derneklerimiz tarafından burs verilecek ve yurt konusunda öncelik tanınacak. Bununla da yetinmiyoruz elbette, her aileden bir kişinin kamuda istihdamının da önünü açıyoruz."

Yardımların kuruşu kuruşuna ailelere dağıtıldığını vurgulayan Ulema, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, hükümetin Soma ile ilgili çalışmalarını karalama kampanyaları düzenleyerek acıların üzerinden siyasi rant peşinde koşan çevrelerin özür dilemesi gerektiğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nesrin Ulema Ak Parti İzmir Soma Politika Güncel Haberler

title