Haberler

Nesli Tükenen Yaban Hayvanları İçin Seferber Oldular

Kars kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında doğadaki yaban hayata dikkat çekmek için seferber oldu.

Kars kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında doğadaki yaban hayata dikkat çekmek için seferber oldu. Öğrenciler, elleriyle yaptıkları çiğ köfteleri satarak elde ettikleri gelirle nesli tükenmekte olan hayvanların afişlerini bastırıp kentin dört bir yanına astı.

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri, 'sosyal sorumluluk' dersi kapsamında doğadaki yaban hayata sahip çıktı. Tarih Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Yaşar Kop öncülüğünde yürütülen projede öğrenciler; Mehtap Çınar, Necmettin Ünlü, Sabiha Gerçek, Filiz Öztürk, Revşen Biçer, Abdulkerim Altaş, Erkan Evren kendi elleriyle hazırladıkları çiğköfteleri üniversitede satarak 600 TL gelir elde etti. Bu gelirle nesli tükenmekte olan ayı, vaşak, tilki, kurt gibi yaban hayvanlarının afişlerini bastıran öğrenciler, afişlere de çeşitli sloganlar yazarak yaban hayatın önemine vurgu yaptı. Türkiye'de 120 memeli, 400'den fazla kuş, 130 sürüngen ve 300 balık türü yaşadığına işaret eden öğrenciler giderek yaşam alanlarının yok olması, çevre kirliliği, yasa dışı ticaret ve avcılık ile yangınlar nedeniyle çok sayıda türün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını bildirdi. Doğal hayata sahip çıkan öğrenciler, kentin cadde ve sokaklarına afişleri astı. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title