Haberler

Neşet Ertaş Kabri Başında Anıldı

Güncelleme:

Merhum Neşet Ertaş, ölümünün ikinci yılında kabri başında anıldı.

Merhum Neşet Ertaş, ölümünün ikinci yılında kabri başında anıldı.

Merhum Usta Neşet Ertaş'ın oğlu, Hüseyin Ertaş, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile birlikte katıldığı anma töreninde soruları cevaplayarak baba Ertaş'ın ölümünde katkısı olan ve aileyi yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Bozlak Ustası Merhum Neşet Ertaş'ın kabri başında yapılan duanın ardından açıklamada bulunan oğul Hüseyin Ertaş, "Bütün Kırşehir insanlarımız bizlere kucağını açtı. Kardeşimin bir deyimi var o zaman 'Nefesimiz kesildi' Kırşehir bizi bağrına bastı. Babamızı da bağrına aldı. Kırşehir bizim evimiz oldu. Babamızın yerini yaptırırken de kendileri yaptırmak istediler ama biz, aile olarak yapmamız lazım bu işlere girişirken bunların zorluğunu bilmiyorduk. Babam siyaset üstü bir insandı. Bütün memleket tarafından sevilen bir insandı ki hala öyle. Cenazesinde de devlet büyüklerimizin orada olması ve onu uğurlaması bizim için en büyük şeref. Ailemiz adına bütün memlekete teşekkür ediyorum" dedi.

"GÖNÜLDEN BİR İŞ YAPILIRSA BAL OLUR, AL DERSEN ZEHİR OLUR"

Baba Merhum Ertaş için İl Özel İdaresinin katkıları ile yapılan 'Gönül Sultanları Müzesi' düşüncesini açıklayan oğul Hüseyin Ertaş, "Müzeyi gördüm ama her tarafını göremedim. Onun içinde müteşekkiriz. Şöyle bir şey var, Valimizle görüşürken de öyle bir şey geldi aklıma bir insana bir bardak suyu her şekilde verirsiniz. Gönülden verirsiniz o bal olur. Al iç dersiniz zehir olur. Halamın bir lafı var 'iç gurban olduğum' dediğin zaman bal olur. Gönülden gelen şeyler olunca karşılıklı oluyor. Kimden gelirse gelsin içten gönülden tatlı kıymetli oluyor. Evimize geldik Kırşehir artık evimiz bunda da en büyük pay Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci'nindir" şeklinde konuştu.

"ERTAŞ MEMLEKETİ KIRŞEHİR'DE DUALARLA ANILIYOR"

Merhum Ertaş'ı oğlu Hüseyin Ertaş ile birlikte mezarı başında ziyaret eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise Ertaş'ın ikinci ölüm yıl dönümünde dualarla anıldığını ifade etti. Bahçeci, "Bu toprakların yetiştirdiği en önemli değerlerimizden büyük usta Neşet Ertaş'ın ikinci ölüm yıl dönümü kabri başında onu dualarla anmak sevenleri olarak büyük ustamızı yad etmek için buraya geldik. Her fırsatta söylüyoruz. Neşet Ertaş Anadolu insanının sesi olmuş, anadolu insanının duygusu olmuş sevincini neşesini hüznünü her şeyini mısralarına dökmüş çok önemli bir ozanımızdı onun yokluğunu iki yıldır gerçekten hissediyoruz. Allah makamını cennet eylesin" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Bahçeci Neşet Ertaş Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title