Haberler

Neşet Ertaş'ın Ölümünün 2. Yıl Dönümü

Güncelleme:

Kırşehir Belediyesi, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş için mevlit okuttu.

Kırşehir Belediyesi, abdallık geleneğinin en önemli temsilcilerinden Neşet Ertaş'ın ölümün 2. yılı dolayısıyla mevlit okuttu.

Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde öğle namazından önce okutulan mevlidin ardından Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, yakınları ve vatandaşlar ünlü ozanın Bağbaşı Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti.

Bahçeci ve beraberindekiler Ertaş'ın kabri başında dua etti.

Yaşar Bahçeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Neşet Ertaş'ın Anadolu insanın sesi olduğunu kaydetti.

Ertaş'ı kabri başında dualarla anmak, büyük ustayı tekrar yad etmek için buraya geldiklerini ifade eden Bahçeci, "Her fırsatta söylüyoruz; Neşet Ertaş Anadolu insanının sesi olmuş, Anadolu insanın duygusu olmuş, sevgisini, neşesini, hüznünü, mısralara dökmüş, çok önemli bir ozanımızdı. Onun yokluğunu 2 yıldır gerçekten hissediyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin. Bugün de oğlu ve kardeşleri ile mevlit düzenlendi, sonrasında kabri başında dualar edildi" diye konuştu.

Hüseyin Ertaş ise Kırşehir halkının babalarının ölümünden sonra kendilerini bağrına bastığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz Kırşehir'e önceden bir misafir olarak gelip gidiyorduk. Babamın bir sözü var 'Ana vatanımız, baba yurdumuz' diye ama sözde kalıyordu. Babamızın cenazesini buraya getirirken, bütün memleket bize kucağını açtı. Bunu görünce nefesimiz kesildi. Kırşehir, babamızı da bağrına aldı. Kırşehir artık bizim evimiz oldu. Büyüklerimiz bizlere sahip çıktı. Özellikle Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kardeşimiz gibi bizimle koştu. Babamızı bugün yalnız bırakmayan sevenlerine teşekkür ediyorum."

Öte yandan, bu akşam saat 19.30'da Cacabey Meydanı'nda Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Orkestrası Neşet Ertaş'ın sevilen eserlerini seslendirilecek. - Kırşehir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yaşar Bahçeci Neşet Ertaş Kırşehir Bağbaşı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title