Haberler

Nepal'e Giden Gea Eskişehir Ekip Lideri Geri Döndü

25 Nisan günü meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından Nepal'e giden 13 kişilik GEA Arama Kurtarma Ekibi'nde yer elan Özvcan Küçük yurda döndü.

GEA Eskişehir Ekip Lideri Özcan Küçük, Eskişehir'e dönüşlerinin ardından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ekibin gece saat 01.00'da kalkan TK726 sefer sayılı uçuş ile Kathmandu'ya ulaştığından ve afet bölgesine ilk ulaşan ekiplerden biri olduklarını belirten Küçük, askerler tarafından hava limanından alınarak yıkımın gerçekleştiği bölgelerden olan Sitapalia'ya götürüldüklerini aktardı. Küçük, bölgede ilk gün 11 enkazda arama çalışması gerçekleştirdiklerini ve arama çalışmalarının ardından kazazede ihbarı alınan bir enkazda gece saat 21: 30 da kazazede ile ilk temas sağladıklarından bahsetti. Özcan Küçük, 6 saat süren kurtarma çalışmalarımızın sonunda saat sabah 02: 58'de 22 yaşındaki Bikram Chepang'ı enkazdan canlı olarak kurtardıklarını anlattı. Küçük, "27 Nisan tarihinde ise Gongabu Balaju Bus Park bölgesindeki binalarda arama çalışmaları yaptık. Bölgedeki 3 binada gerçekleştirdiğimiz aramalar sonunda saat 13: 00 de canlı bir kazazedeye ulaştık. Çin Arama Kurtarma ekibi CISAR ile koordineli olarak yürüttüğümüz çalışmalar ile birlikte 13 saatlik bir çalışma sonunda 21 yaşındaki John Keisi'yi canlı olarak enkazdan çıkardık' dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Nepal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title