Haberler

Nepal'den Yurda Dönenler: Dönmeyi Bekleyen Türk Arkadaşlarımız Var

Güncelleme:

Deprem felaketini yaşayan Nepal'den,15 Türk daha Türkiye'ye döndü. Yurda dönenler arasında olan Emekli memur İzber Barın "Hâlâ orada Türk arkadaşlarımız var" dedi.

Nepal'de Cumartesi günü meydana gelen depremin ardından 15 Türk daha THY'nin TK-727 sefer sayılı uçağı ile yurda döndü. Yurda dönenler arasında Nepal'e turistik gezi için giden emekli memur İzber Barın, "Bugün geldiğimiz uçak 290 küsur kişilik. İçinde sadece 15 Türk var. Hâlâ orada Türk arkadaşlarımız var." açıklamasını yaptı.

"20 KİŞİ DARACIK BİR SOKAKTA SIKIŞIP KALDIK"

Emekli memur İzber Barın, şöyle konuştu:

"Durum çok kötü. İnsanlar sokaklarda yatıyor. Hava çok soğuk, özellikle geceleri ayaz, çadır da yok. Bambu gibi birşeylere insanlar sığınıyor. Yiyecek yok. Hiçbir şey yok. Marketler kapalı. Bizim 10 dakika önce ziyaret edip çıktığımız tapınak yıkıldı. Biz 20 kişi kadar daracık bir sokakta sıkışıp kaldık. Zorlukla büyük bir alana çıktık.

"BÜTÜN SÜREÇ BOYUNCA TÜRK OKULUNDA KALDIK"

Nereye gideceğimiz bilemedik. Daha önce orada yaşayan bir arkadaşımız yardımcı oldu. Orada bir Türk okulu varmış. Onun bahçesine davet ettiler bizi. Bütün süreç boyunca orada kaldık. Deprem anında 8-9 şiddetinde olarak tahmin etmiştim. Bunu hayal edemiyorum. Hâlâ şoktayım.

"HÂLÂ ORADA TÜRK ARKADAŞLARIMIZ VAR"

Türk okulundayken yetkililer sadece isimlerimizi topladılar. Ama kimse bizimle bağlantı kurmadı. Kendi çabalarımızla havaalanına gittik. Dün uçağa binmeye çalıştık, binemedik. Yer yoktu. Bugün geldiğimiz uçak 290 küsur kişilik. İçinde sadece 15 Türk var. Hâlâ orada Türk arkadaşlarımız var. Bugün de binemediler. Yarın da denemeye devam edecekler.

"HAVALİMANI'NDA BÜYÜK BİR İZDİHAM VAR"

Biz turistik amaçlı olarak geçen hafta gittik. Biz oradaki Türkleri kurtarmaya gelen uçak zannediyorduk. Ama tarifeli sefer. Sadece 15 Türk geldi. Diğer Türkler orada bekliyor. Katmandu Havalimanı'nda büyük bir izdiham var. Bu uçağa binebilmek için gece 03.00'de havalimanına gidebildik. Bizim biletimiz bugüne okeyli olduğu için binebildik. Oradaki arkadaşlar çok sıkıntılı. Allah yardımcıları olsun. Yaşanan artçılar bizim buradaki yaşadığımız deprem şiddetinde."

"ACİLEN YARDIM GİTMELİ"

Katmandu'ya treking yapmak için gittiğini söyleyen Müge Somer ise, Katmandu Havalimanı'nda bekleyen binlerce kişinin perişan olduğunu, halkın gıda ve su sıkıntısı çektiğini, tüm dünyanın acilen yardıma gitmesi gerektiğini belirtti.

"ÇIĞLARI CANLI OLARAK GÖRDÜM"

Somer, "Katmandu'da bütün eski binalar yıkılmış halde. Durum çok karışık. Ben depremin olduğu anda Pokaya'daydım, dağdaydım. Rehberimle beraber trekking için gitmiştim. Depremi dağda yaşadım. Deprem sırasında bizim bölgemizde de çığ oldu. Asıl büyük çığlar biraz uzaktaydı. O çığları canlı olarak gördüm. Gerçekten çok korkutucuydu.

"HER ŞEYE İHTİYAÇLARI VAR"

Trekkingi bırakıp Pokaya'ya geri döndüm. Daha sonra Katmandu'ya araba ile geldim. Geçtiğimiz yollarda tüm yerler yıkıktı. Yol üzerinde de çığ oldu. Karların taşıdığı taşlar hep yollara dökülüyordu. Allah'tan bizim üzerimize gelmedi. Çok korkutucuydu. Havalimanında yıkılma yok ama tüm uçaklar rötarlı. Herkes dışarıda bekliyor. Havalimanına gelen herkes dışarıda sokaklarda yatıyor. Havalimanı çöp içinde. Binlerce insan uçağını bekliyor. Her şeye ihtiyaçları var. Bütün dükkanlar kapalı. Kimse çalışmıyor. Havaalanında çalışacak insan bulamadılar. O yüzden uçaklar rötarlıydı. Vatanıma döndüm çok şükür" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Katmandu Türkiye Nepal Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

furkan:

nepalin yüzde 3 ü müslüman gerikalanı Allaha bile inanmıyor budizm hinduiz felan kendilerine çeşitli tanılar yaratmışlar saçma sapan düşünceleri var şğphesiz allah azan insanları yola getiriyor bakın peygamberimiz hz muhammed sav ALLAHA dua ediyor benim ümmetimi helak etme Allahım diyor ve duası kabul oluyor fakat ALLAH diyorki ben ümmetini helak etmiyecek ama onlar birbirini öldürecek demiş

6
4
yanıtYanıtla
mahircanMobil-ANDROID:

yalan nepalde toplam 100 turk yok

5
5
yanıtYanıtla
mhp yasasin turk okullarimobilWeb@haberler.com:

Turk okulu dedikleri gulencilerin okulu, bravo cemaate, diren cemaat sen ordan biz burdan vurdukca ses gelsin

5
4
yanıtYanıtla
vangolumobilWeb@haberler.com:

biz insan olarak yardım etsek bile yeter.insanlar günahtır yazıktır.van depreminde meksikadan bile yardım geldi.

5
0
yanıtYanıtla
MHP Lİ:

En büyük TÜRK OKULLARI, İRAN''CILAR ANLAMAZ!

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title