Haberler

Neonazi Eski Muhbire Harcırah Ödendiği Ortaya Çıktı

Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) tarafından 2000-2006 yılları arasında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesinde istihbarat elemanlarının rolü tartışılırken, Neonazi bir muhbire harcırah ödendiği ortaya çıktı.

Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) tarafından 2000-2006 yılları arasında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesinde istihbarat elemanlarının rolü tartışılırken, Neonazi bir muhbire harcırah ödendiği ortaya çıktı. Frankfurter Rundschau gazetesinin haberine göre, Hessen Eyaleti, eski muhbir Benjamin G.'ye, Münih'te görülen NSU davasına katılabilmesi için harcırah ödediği ortaya çıktı. Sol Parti milletvekili Hermann Schaus'un soru önergesine verilen resmi yanıtta, 2013 yılında şahit olarak duruşmaya katılan muhbir Benjamin G.'ye, Hessen Anayasayı Koruma Örgütü tarafından yol masrafı ve yemek harcamaları için 172 Euro 80 Cent ödendiği belirtiliyor.

"KİM KARAR VERDİ ?" SORUSUNA YANIT YOK

Soru önergesine yanıt veren Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth (CDU), muhbir Benjamin G.'ye ödeme yapıldığını açıklarken, Sol Parti milletvekili Hermann Schaus'un,"Benjamin G.'nin ayrıntılı ifade vermesi kim tarafından engellendi?" sorusunu yanıtsız kaldı.

Benjamin G.'nin, 2003-2007 yılları arasında istihbarat birimlerine muhbirlik yaptığı belirtiliyor. Benjamin G.'nin istihbaratta Anayasayı Koruma Örgütü görevlisi Andreas Temme ile de görüştüğü biliniyor. Temme'nin, 2006 yılında Kassel'de öldürülen Halit Yozgat cinayetinin işlendiği sırada olay yerinde olduğu tesbit edilmişti. Halit Yozgat'ın ölümünden kısa bir süre önce Andreas Temme ve muhbir Benjamin G.'nin telefonla görüştükleri de kaydediliyor. Görüşmenin içeriği konusunda ise, bugüne kadar hiçbir bilgi elde edilemedi.

AVUKAT DESTEĞİ DE VERİLMİŞ

Frankfurter Rundschau gazetesi, Hessen Anayasayı Koruma Örgütü'nün Benjmin G.'ye 2012 yılında Federal Asayiş Dairesi ve 2013 yılında Münih Eyalet Yüksek Mahemesi'nde ifade vermesi sırasında avukat desteği verdiğini de aktardı. Avukat desteğinin, Benjamin G.'nin ifadesinde belirlenen sınırların içinde kalıp kalmadığından emin olmak için verildiğine dikkat çekildi. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Hessen Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title