Haberler

    Nemtsov Suikastinde Kremlin ve Muhalefetin Farklı Teorileri Var

    Rusya'da önemli muhalif liderlerden, eski Başbakan Yardımcısı Boris Nemtsov'un öldürülmesi ülkeyi karıştırdı.

    Rusya'da önemli muhalif liderlerden, eski Başbakan Yardımcısı Boris Nemtsov'un öldürülmesi ülkeyi karıştırdı. Rusya Araştırma Komitesi bu suikastin, ülkedeki siyasi durumu istikrarsızlaştırmak adına yapılmış bir komplo olabileceğini belirtti.

    Yürütülen soruşturmanın kişisel olarak takipçisi olacağını belirten Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki en üst düzey savcıları bu olayı aydınlatmak için görevlendirdiğini bildirdi.

    Muhalefet liderlerinden Ilya Yashin ise bu cinayetin arkasında başka sebeplerin olduğunu düşünüyor:

    "Bu suikastin asıl amacının insanları korkutmak, terör yaratmak ve fikirleri iktidardan farklı olan kişilerde tedirginlik yaratmak olduğundan hiç şüphem yok. Belki bazılarını korkutmayı başarabilirler, ancak Nemtsov'u destekleyen ve onun duruşunu paylaşan çoğu kişi mücadeleye devam edecek ve onun yarıda kalmış işlerini sürdürecek."

    Kimi haber ajansları ise Nemtsov'un öldürülmeden önce Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki iç savaşa direkt müdahalesini gösteren k

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 28 Şubat 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Rusya Federasyonu Vladimir Putin Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title