Haberler

Nemrut Krater Gölü'nün Farklı Güzelliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Nemrut Dağı ile Nemrut Kalderası görüntüsü -Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un konuşması -Nemrut Krater Gölü'nün görüntüleri -Vatandaşlardan Serkan Tulay ile Serkan Mamuk'un konuşması Nemrut Krater Gölü'nün farklı güzelliği Eşsiz güzelliği ve konumu itibariyle kış aylarında kayakseverleri ağırlayan Nemrut Krater Gölü, yaz mevsiminde de doğaseverlere güzel anlar yaşatıyor Tatvan Belediye Başkanı Aksoy: -"Bölgemizde yaz turizm sezonu başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Nemrut Dağı ile Nemrut Kalderası görüntüsü

- Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un konuşması

-Nemrut Krater Gölü'nün görüntüleri

-Vatandaşlardan Serkan Tulay ile Serkan Mamuk'un konuşması

Nemrut Krater Gölü'nün farklı güzelliği

Eşsiz güzelliği ve konumu itibariyle kış aylarında kayakseverleri ağırlayan Nemrut Krater Gölü, yaz mevsiminde de doğaseverlere güzel anlar yaşatıyor

Tatvan Belediye Başkanı Aksoy:

-"Bölgemizde yaz turizm sezonu başladı. Gezilmeye ve görülmeye değer doğa harikası Nemrut'u herkesin gelip görmesini tavsiye diyorum"

Dünyanın en büyük ikinci krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

El değmemiş doğasının yanı sıra soğuk ve sıcak su kaynaklarını bünyesinde barındıran Nemrut Krater Gölü'ndeki buz mağaraları ve buhar bacaları da bölgeye farklı güzellik sunuyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Nemrut Krater Gölü'nün tanıtımı amacıyla Doğu Anadolu Fuarı ve Kültür Sanat Festivali kapsamında Nemrut Şenliği etkinliği için çalışmalar yürütülüyor.

İlçe Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ilçe sınırları içerisinde yer alan doğa harikası Nemrut Krater Gölü'nün Avrupalı Seçkin Destinasyonlar 2010 yılı "Suya Bağlı Turizm" teması Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak seçildiğini bildirdi.

Aksoy, sıcak ve soğuk göllerin bulunduğu, ağız genişliği 48, taban genişliği 36 kilometrekare olan Nemrut Kalderası'nın Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük krater gölü olduğunu söyledi.

Yüksekliği 2 bin 250 metre olan Nemrut Dağı'nın dördüncü zamanda patlama sonucu oluştuğuna işaret eden Aksoy, şöyle devam etti:

"Nemrut Kalderası'nda biri sıcak, iki krater gölü var. Soğuk göl 13 kilometrekare büyüklükte ve derinliği 155 metredir. Tatlı ve soğuk suya sahip olduğu için turistler burada yüzmeyi tercih ediyor. Hemen yanında yer alan sıcak göl ise 3 kilometrekare alana sahiptir ve en derin noktası ise 100 metre civarındadır. Suyun sıcaklığı yer yer 60 santigrat dereceye varabilmektedir ve doğal kaplıca niteliğindedir. Göl kenarında oluşan küçük havuzcuklar insanlara kaplıca keyfi yaşayabilmektedir. Turistlerin önemli bir kısmı sırf bu tecrübeyi yaşayabilmek için buraya gelmektedir. Ayrıca, kalderanın içinde 68 lav çıkışı bulunur. Bu lav çıkışlarının birinden hala buhar çıkışı devam ediyor."

Aksoy, krater gölü çevresinde bulunan bitki örtüsü ve huş ağaçlarının 2 bin 500 metre yükseklikte yetişmesinin ayrı bir mucize olduğuna değinerek, "Havaların ısınmasıyla bölgemizde yaz turizm sezonu başladı. Gezilmeye ve görülmeye değer doğa harikası Nemrut'u herkesin gelip görmesini tavsiye diyorum. Sezon itibarıyla ilimizi, ilçemizi ve fuarımızı ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistleri Nemrut etkinliklerine de davet ediyoruz." dedi.

Her yıl yaz mevsiminde Nemrut'u ziyaret ettiklerini anlatan Serkan Tulay, Van ve Diyarbakır'dan gelen arkadaşlarıyla birlikte Nemrut Krater Gölü kıyısında iftar yapmayı planladıklarını belirtti.

Nemrut'u görmek ve gezmek için geldiklerini ifade eden Serkan Mamuk da doğasıyla gezilmeye ve görülmeye değer bir yer olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Fettah Aksoy Nemrut Dağı Tatvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title