Haberler

Nemrut Dağı'nda Sezonun İlk Turistlerine Davullu-zurnalı Karşılama

Dünyanın 8'inci harikası olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası'nda yer edinen Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ndeki 2 bin 206 metre yükseklikte Nemrut Dağı'nda, turizm sezonu törenle açıldı.

Dünyanın 8'inci harikası olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası'nda yer edinen Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ndeki 2 bin 206 metre yükseklikte Nemrut Dağı'nda, turizm sezonu törenle açıldı. Eteğinde bulundurduğu devasa heykellerin gölgesinde güneşin batışını izlemek için gelen sezonun ilk turistleri, bir bölümü hala karla kaplı olan zirvede davul ve zurna eşliğinde karşılandı.

Doğu-Batı medeniyetinin 2 bin 206 metre yükseklikteki muhteşem bir piramidin eteğinde bulunan devasa heykellerle dünyanın 8'inci harikası olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası'nda yer edinen Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ndeki Nemrut Dağı'nda turizm sezonu, törenle açıldı. Kommagene Kralı 1'inci Antiochos tarafından yaptırılan devasa eserleri ziyarete gelen sezonun ilk turistleri davul ve zurna eşliğinde karşılanırken, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise ziyaretçilere karanfil verdi. Vali Mahmut Demirtaş, yeni projelerle kenttin turizm potansiyelini arttırmayı amaçladıklarını belirerek, "Özellikle memleketimizde 'Çözüm Süreci' ile birlikte turist sayısını hem ülke genelinde, hem de il genelinde artacağını düşünüyorum. Bugün ülkemizin nüfusunun yarısı kadar turist geldiğini düşünürsek inşallah bu pastadan Adıyaman'da nasibini almak istiyor. Kısmet olursa yapacağımız projelerle hem kültür turizmi açısından, hem doğa turizmi açısından, hem de inanç turizmi açısından belli bir noktaya gelmeyi düşünüyoruz. İnşallah 2015 yılının daha hayırlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Sezonun ilk ziyaretçilerinden Hindistanlı Avicced Aniruda ise Nemrut Dağı'ndaki heykelleri beğendiğini söyleyip, mükemmel eserler olduğuna dikkat çekti. Konuşmaların ardından zirveye çıkan protokol üyeleri ve turistler, bir bölümü hala karlı kaplı devasal heykellerle bol bol fotoğraf çektirip güneşin batışını izledi. - Kahta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Demirtaş Nemrut Dağı Adıyaman Kahta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title