Haberler

Nemrut'a Alternatif Kayak Pistleri Yapılacak

Bitlis’in Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan Nemrut Dağı’ndaki kayak tesislerine İl Özel İdaresi tarafından alternatif pistler yapılacak.

Bitlis'in Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan Nemrut Dağı'ndaki kayak tesislerine İl Özel İdaresi tarafından alternatif pistler yapılacak.

İl Özel idaresi tarafından yılında 4 milyon TL'ye mal edilerek yapılan ve yaklaşık pist uzunluğu 2 bin 500 metre olan Nemrut Kayak Merkezi'ne alternatif 3 ayrı pist yapılacağı belirtildi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bitlis İl Genel Meclis Başkanı Adnan Süphanoğlu, bölgede kayak sporunun 7'den 70'e herkes tarafından yapıldığını, tesisin daha işler hale getirilmesi ve kayak sezonunu uzun tutmak amacıyla 3 yeni pist daha inşa edeceklerini söyledi. Süphanoğlu, "Bitlis'in kayak sporuna ve turizmine katkı sunan Nemrut Kayak Merkezi'nin daha rantabl kullanılması için İl Özel idaresi kaynakları ile 3 bin 100, 2 bin 500 ve 3 bin 700 metrelik 3 yeni pistin yapım çalışmalarına başlıyoruz. Kayak sporunu yapmak isteyen herkese kayma imkanı sunacak olan yeni pistlerin turizm açısından da önemi büyük olacak. Kayak sezonunu daha da uzun tutacak olan yeni pistlerin yapımı 45 gün sürecek. Yapılacak pistlerle Türkiye'nin yeni kayak cazibe merkezi olma yolunda ilerleyeceğiz. Şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici ise, İl Özel İdaresi imkanları ile yapılacak yeni pistlerin maliyetinin iş bitiminde açıklanacağını ifade etti. Sözbilici, "Burada İl Özel İdaresi imkanları ile 3 yeni pist oluşturulacak. Mevcut tesisin de pist düzenlemesi ve taşlarının temizlenmesi işini yürüteceğiz. Bu çalışmalarda 1 ekskavatör, 1 adet kepçe, 1 adet dozer, greyder ve 10 personel görev alacak. İşin en kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nemrut Dağı Tatvan Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title