Haberler

Nejdet Buldan 19 Yıl Sonra Memleketi Yüksekova'ya Döndü

Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nejdet Buldan 19 yıl sonra memleketi Yüksekova'ya döndü.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nejdet Buldan 19 yıl sonra memleketine döndü.

SHP'den 1989 yılında Yüksekova Belediye Başkanı seçilen ve bir dönem belediye başkanlığı yapan Nejdet Buldan, kardeşi Savaş Buldan'ın 1995 yılında kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesi ve kendisinin de ölümle tehdit edilmesi üzerine Avrupa'ya kaçtı. HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın kayınbiraderi olan Buldan, bir süre Almanya'da kaldıktan sonra vatandaşlığa geçti. Nejdet Buldan, daha sonra Belçika'nın Başkenti Brüksel'deki Kürt Parlamentosuna seçildi. 4 yıl burada görev yapan Buldan hakkında Ankara'da örgüt üyeliği suçundan dava açıldı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde 19 yıl kalan Nejdet Buldan'ın, Türk vatandaşı olmak için Türkiye'nin Köln Konsolosluğu'na yaptığı başvuru kabul edilince yeniden Türk vatandaşı olarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. 10 gün önce Almanya'dan ilk olarak İstanbul'a oradan da Ankara'ya gelen Nejdet Buldan, hakkında açılan davadan dolayı ifade verdikten sonra serbest bırakılarak bugün akşam saatlerinde memleketi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne geldi. İlçe girişinde karşılanan Nejdet Buldan, yakınlarıyla hasret giderdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Hamit ERKUT/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Savaş Buldan Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title