Haberler

Nejdet Buldan 19 Yıl Sonra Hakkari'ye Döndü

Güncelleme:

Yüksekova'da 89-94 yıllarında belediye başkanlığı yapan, kardeşinin öldürülmesinden sonra ölüm tehditleri alan ve yurt dışına kaçan Buldan 19 yıl sonra memleketine döndü.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nejdet Buldan 19 yıl sonra memleketine döndü. Buldan, kardeşinin öldürülmesinden sonra ölüm tehditleri almış ve Avrupa'ya kaçmıştı.

AVRUPA'YA KAÇTI

SHP'den 1989 yılında Yüksekova Belediye Başkanı seçilen ve bir dönem belediye başkanlığı yapan Nejdet Buldan, kardeşi Savaş Buldan'ın 1995 yılında kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesi ve kendisinin de ölümle tehdit edilmesi üzerine Avrupa'ya kaçtı.

ÖRGÜT SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın kayınbiraderi olan Buldan, bir süre Almanya'da kaldıktan sonra vatandaşlığa geçti. Nejdet Buldan, daha sonra Belçika'nın Başkenti Brüksel'deki Kürt Parlamentosuna seçildi. 4 yıl burada görev yapan Buldan hakkında Ankara'da örgüt üyeliği suçundan dava açıldı.

19 YIL SONRA MEMLEKETİNDE

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde 19 yıl kalan Nejdet Buldan'ın, Türk vatandaşı olmak için Türkiye'nin Köln Konsolosluğu'na yaptığı başvuru kabul edilince yeniden Türk vatandaşı olarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. 10 gün önce Almanya'dan ilk olarak İstanbul'a oradan da Ankara'ya gelen Nejdet Buldan, hakkında açılan davadan dolayı ifade verdikten sonra serbest bırakılarak bugün akşam saatlerinde memleketi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne geldi. İlçe girişinde karşılanan Nejdet Buldan, yakınlarıyla hasret giderdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Savaş Buldan Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500

Yorumlar (8)

ÇİN MALI BUNLAR:

DAĞLAR AL SANA BİR TERÖRİST DAHA

26
13
yanıtYanıtla
LAZİSTAN:

MOĞOL MALI VE ÇİN MALI OLAN SENSİN, SEN KENDİN KÖKÜNÜ BAŞKASINA MI MAL EDİYROSUN :) MOĞOLİSTANLI

yanıt0
yanıt0
Ayhan Gezer:

Ipini koparan Teröristler, Tatil icin Türkiyeye geliyor!

17
8
yanıtYanıtla
zaza:

anadolu (uydurma adı türkiye) kürtlerin, ermenilerin ve rumlarındır. güneyden gelen arapların ve asyadan gelen kendilerine türk diyenlerin değil. çin ve moğol melezi insanlar kendilerine bu ismi takmışlar moğol ve tatar atalarını kendinden saymalarının sebebi budur türkler kısa boylu hafif çekik gözlüdür anneleri çin babaları moğoldur uydurma tarihle ırk yaratılmaz canlarım artık boş tartışmalardan vazgeçin

4
5
yanıtYanıtla
Kral:

Zaten bazı insanlar kürtçe Türkçe diye ötüyor Mehdi zamanında islam heryeri kaplayacak ne ışid hurafesi münafıkı ne AKP müşriki ne PKK kalacak en son dil Arapça olacaktır yırtınmayın boşuna

4
2
yanıtYanıtla
Tc:

Lazistan sende çerkez gürcü malısın Türklerin neresi moğola benziyor sen rteye benziyorsun lazlarla çerkezlerle aramız iyi sen niye ortalığı karıştırıyorsun

2
3
yanıtYanıtla
amedli:

okumak yazmak nefes kadar önemli kendi dillerinde neden anlamıyorsunuz senin turke konuştuğunu anlamıyana akşamakadar anlat ne ifade eder onlaerın yaşam hakı onurları fazla buyutmenin anlamı yok zaten olacak istesenizde istemesenizde kurtce konuşmak şarkı söylemek gibi şimdi kendi kendinize bakın ne oldu bağırmanız cağırmanız nafileymiş oturun oturduğunuz yerde onlarda okuluna gitsin onların hakı kimse engeleyemez

2
2
yanıtYanıtla
geç-bunları:

kırk yıllık ihanetin bedeli işte bu-Pkk nın kırk yıllık eylemlerinin yol keserek şantiye okul işyeri yagmalayarak çocukları daga kaçırıp geleceginden ailesinden kopararak topluma şiddet kültürü aşılamaktan başka bir çalışması olmamış bölge halkına sosyal ve ekonomik çöküntü yaşatmaktan öteye gidememiştir.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title