Haberler

Neil Young'ın Avrupa Turnesi Başlıyor!

Güncelleme:

İstanbullu müzikseverlerin yıllardır dört gözle beklediği efsanevi müzisyen Neil Young, 2014 Avrupa turnesi kapsamında, 15 Temmuz'da ilk kez İstanbul'da. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenecek konser için geri sayım başladı.

Temmuz ayı boyunca devam edecek Avrupa turnesini bu akşam İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te vereceği konserle açacak Neil Young & Crazy Horse, turnenin 5. konseri için, İrlanda ve İngiltere'nin ardından İstanbul'da olacak.

Neil Young & Crazy Horse, bir ay sürecek Avrupa turnesinde 15 ülkede 18 konser verecek. 7 Temmuz Pazartesi akşamı Reykjavik, İzlanda konseriyle başlayacak turne, 10 Temmuz Perşembe akşamı İrlanda'nın ünlü festivallerinden Marquee'de verilecek konser ile devam edecek. 12 Temmuz Cumartesi Hyde Park ve 13 Temmuz Pazar Liverpool'da vereceği konserlerle turnenin İngiltere ayağını tamamlayacak Neil Young & Crazy Horse, 14 Temmuz Pazartesi günü 44 kişilik bir ekiple İstanbul'da olacak ve 15 Temmuz Salı akşamı vereceği İstanbul konserinin hazırlıklarına başlayacak.

Avrupa turnesinde Neil Young & Crazy Horse'a, Neil Young'ın solo çalışmalarının yanı sıra Buffalo Springfield ve Crosby, Stills, Nash & Young gibi ekiplerdeki yol arkadaşı, usta basçı Rick Rosas eşlik edecek. Neil Young & Crazy Horse'ın, bol müzik ve yüksek sesle geçecek konserinde ayrıca, Mahogany Blue grubuyla tanınan Dorene Carter ve YaDonna West de geri vokalde yer alacaklar.

Neil Young & Crazy Horse İstanbul'da vereceği konserin ardından İsrail, Almanya, İtalya, Danimarka, Norveç, İsveç, Belçika ve Monako'nun çeşitli şehirlerinde vereceği 13 konserle Avrupa turnesini tamamlayacak.

Neil Young konserinin ön grupları: Midlake ve Büyük Ev Ablukada

Neil Young & Crazy Horse konseri öncesinde sahnede iki önemli grup yer alacak. Müzik dolu bu gecede seyircileri, canlı performanslarıyla her daim ses getiren Büyük Ev Ablukada karşılayacak. 2008'den bu yana verdikleri konserler ve yayımladıkları Full Faça albümüyle İstanbul alternatif müzik sahnesinde kendine önemli bir yer edinen Büyük Ev Ablukada'dan sonra sahneyi Neil Young gibi bir efsaneyle aynı sahneyi paylaşmak için İstanbul'u son anda turnesine alan Teksaslı topluluk Midlake devralacak.

Türkiye'de ilk kez 2010 yılının Kasım ayında Salon'da ard arda kapalı gişe iki konser veren ve o günden bu yana damaklarda bıraktığı tat ile hatılanan Midlake, hayranlarının özlemini Neil Young konseri öncesinde giderecek. Cocteau Twins'in basçısı Will Heggie tarafından keşfedildikten sonra dünya çapında ünlenen Midlake'in 2004 tarihli çıkış albümü Bamnan and Slivercork ile devam etmişti. 2006 tarihli The Trials of Van Occupanther albümü ve özellikle "Roscoe" adlı parçayla büyücek bir hayran kitlesi kazanan topluluk, 2010'da çıkan, "Acts of Man" ve "Children of the Grounds" gibi parçalarıyla ses getiren The Courage of Others ile bir kez daha olağanüstü bir albüme imza atmış oldu. Geçen sene yayımlanan ve 2013 listelerinde ilk 40'a girmeyi başaran son albümü Antiphon, müzik eleştirmenleri tarafından Midlake'in başyapıtı olarak kabul edildi. Teksas'ın Denton kentinden yetişme müzisyenlerden oluşan Midlake, insanın içini ısıtan analog gitarlarla özdeşleşen, duygusal ve esrarengiz müziğiyle sahnede olacak.

Müzik dolu gecenin, öğrenci bileti 10 TL

Seyircilere kapılarını 18.00'da açacak gecede 18.45'te Büyük Ev Ablukada, 20.00'da Midlake ve 21.30'da Neil Young & Crazy Horse sahnede olacak.

Vodafone Red sponsorluğu ve Hard Rock Cafe İstanbul'un katkılarıyla müzik dolu geçecek gecenin sınırlı sayıda öğrenci bileti Vodafone FreeZone desteğiyle sadece 10 TL üzerinden satışta. Konserin, tükenmek üzere olan genel alan biletleri 90 TL, ikinci sahne önü biletleri 150 TL, birinci sahne önü biletleri ise 300 TL.

Biletler Biletix satış kanalları ve hizmet bedelsiz şekilde ana gişe İKSV'den (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No: 5 Şişhane) 10.00-18.00 saatleri arasında temin edilebilir. Ana gişe İKSV, hafta içi ve cumartesi günleri açık. Bilet alımlarında kredi kartı da geçerli.

Lale üyeleri, Neil Young konserinde %20'ye varan indirimlerden faydalanabilecekler. Vodafone Red aboneleri de Neil Young konserinin biletlerini %20 indirimle alabilecekler.

Neil Young efsanesi

İlk solo albümünü yayımladığı 1968 yılından bu yana birçok müzisyenin ilham kaynağı olan Neil Young, akıldan çıkmayan yüksek perdeli tenor sesi, elektrogitardaki kendine özgü stili, harmonika, piyano gibi çeşitli enstrümanlardaki başarısıyla güncel müzik tarihinin en büyük isimlerinden. 1970'lerden günümüze toplam 50 albüm yayımlayan Neil Young, kariyeri boyunca muhalif, barış yanlısı ve çevreci tutumundan ödün vermedi. Aktivistlerin marşı haline gelen "Rockin' In The Free World" ve "Living With War" şarkılarının sahibi Neil Young, Live Aid ve Live 8 konserlerinde sunduğu etkileyici performanslarla da hafızalara kazındı. Tüm zamanların en iyi albümleri listelerinden düşmeyen, 1972 yapımı Harvest'in yaratıcısı Neil Young'ın bu albümdeki şarkılarından "Heart of Gold" rock tarihinin en güzel çalışmalarından biri olarak kabul ediliyor.

Ünlü müzisyenler tarafından defalarca yorumlanan "Only Love Can Break Your Heart", "Rockin' In The Free World", "Heart Of Gold", "Old Man", "Hey Hey, My My", "Harvest Moon" gibi onlarca şarkının yaratıcısı Neil Young'ın iki Grammy ödülü ve Philadelphia filminin müzikleriyle bir Oscar adaylığı da bulunuyor. Üretken müzisyen Neil Young'ın Crazy Horse ile birlikte kaydettiği, 2013 yılında yayımlanan albümü Psychedelic Pill de "En İyi Rock Albümü" dalında Grammy'ye aday olmuştu. Son albümü A Letter Home ise Merit Ödülü'yle onurlandırıldı.

Neil Young'ın yeni albümü: A Letter Home

The Guardian'ın "muhteşem hüzünlü lo-fi cover'lar" olarak tanıttığı ve dört yıldız verdiği albümün kayıtları Jack White'ın Third Man Records'unun Nashville'deki merkezinde, 1947 yılına ait bir "Voice-O-Grapgh" kayıt odasında gerçekleştirildi. Neil Young ve Jack White'ın birlikte çalıştığı albüm, telefon kulübesinden büyük olmayan bu basit stüdyoda mono ve canlı olarak kaydedildi. Bob Dylan'dan "Girl from the North Country", Willie Nelson'dan "Crazy", Don Everly'den "I Wonder If I Care as Much", Bruce Springsteen'den "My Home Town" gibi şarkıların yer aldığı albüm, kayıt yöntemi ve "sound"uyla antik bir hava taşıyor. A Letter Home, dinleyicilerin beğenisine ilk defa 19 Mayıs 2014 tarihinde, dünyada sınırlı sayıda ülkeyle birlikte Türkiye'de sunuldu. İKSV'nin web sitesinden dijital olarak gerçekleştirilen yayın, Neil Young'ın ilk İstanbul konserine kadar devam edecek.

Kickstarter'ın en büyük üçüncü kampanyası: Pono

Analog sese düşkünlüğü ile bilinen, MP3 ve CD'den gelen sesi su altında müzik dinlemeye benzeten müzik üstadı Neil Young bu yıl, müzikseverlerin dijitalden müzik dinleme deneyimi kalitesini artırabilmek için Pono adlı yeni bir dijital müzik formatı tasarladı. "Müziği değiştirmek için değil, müziğin insanları değiştirebilmesi, bir sanat formunun kurtarılması" fikriyle tasarlanan Pono'nun yaygınlaştırılabilmesi için gerekli olan 800 bin dolar için, kolektif amaç doğrultusunda kitle fonlamasını tercih eden Neil Young, Kickstarter'da bir kampanya başlattı. Bir ay içerisinde 6 milyon dolar toplayarak Kickstarter tarihinin en çok desteklenen 3. projesi olan Pono'ya 18 binden fazla müziksever maddi katkıda bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzlanda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title