Haberler

NEHÜ Akademik Yıl Açılışı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa İsen, "Eskiden şehirlere gidildiği zaman seçkin ve göze hitap eden binalar genellikle askeri tesisler olurdu. Ama şimdi şehirlerde hem mimari yapısıyla hem toplu konumuyla artık dikkati çeken daha çok üniversite kampüsleri olmaya başladı" dedi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin (NEHÜ) 2104-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Üniversite tesislerinde devam eden programda konuşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsen, Nevşehir'in Türkiye'de üniversitesine en çok sahip çıkan ve yardım yapan şehir olduğunu söyledi. Üniversitenin 7 yıl önce kurulmasına rağmen kısa zamanda önemli gelişmelere imza attığını aktaran İsen, şunları kaydetti: "7 yıl bir üniversite için hiçbir şeydir. Büyük üniversiteler dediğimiz köklü üniversiteleri gözden geçirdiğimizde 7 yıl gerçekten zikre değecek bir tarihlendirme olarak karşınıza çıkmaz. Ancak ben belli yıllarda hem şehre hem üniversiteye gelme fırsatı elde ettim ve bu süreç içerisinde bu üniversitenin nasıl bir gelişmişlik çizgisi yakaladığını kolaylıkla görebiliyorum."

81 ilde üniversite olduğuna dikkati çeken İsen, yapılan bu yatırımların Türkiye için gerçekten büyük kazanım olduğunu söyledi. Bir üniversitenin ortalama kuruluş maliyetinin 100 milyon dolar olduğuna vurgu yapan İsen, şöyle devam etti: "Sadece bu açıdan bakıldığında bu alana ne kadar büyük yatırım yapıldığını görebiliyoruz. Eskiden şehirlere gidildiği zaman seçkin ve göze hitap eden binalar genellikle askeri tesisler olurdu. Ama şimdi şehirlerde hem mimari yapısıyla hem toplu konumuyla artık dikkati çeken daha çok üniversite kampüsleri olmaya başladı. Bu açıdan baktığımız zaman Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde hakikaten Kapadokya bölgesinin yöresel unsurlarına büyük ehemmiyet verilmiş. Bölgenin dokusuna uygun bu binaları Nevşehir'den daha büyük ve gelişmiş şehirlere götürüp koysak oraların da o temel yapısıyla örtüşebilecek kalitede, güzellikte ve nitelikle yapılar olduğunu görüyoruz."

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise üniversitenin, Nevşehir'in gelişimi, değişimi ve ilerlemesi açısından büyük katkılar sağladığını kaydetti.Üniversitelerin bulunduğu yerin gelişimine, değişimine, kültürel, ekonomik ve sosyal ilerlemesine katkı sağlayan önemli dinamiklerden biri olduğunu dile getiren Ceylan, "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin bu fonksiyonunu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getireceğine eminim. Birliğimize, beraberliğimize ve ilerlememize katkı sağladığı için üniversitemize teşekkür ediyorum. Siz değerli akademisyenlerimize ve öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Rektör Kılıç da üniversitenin Cumhuriyet'in kazanımları, Atatürk ilkeleri ışığında, milli ve manevi değerlerine bağlı yapısıyla, bölgesiyle kenetlendiğine işaret etti. Sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye azmederek evrenseli yakalama gayreti içinde olduklarını ifade eden Kılıç, "Üniversitemiz bu doğrultuda günceli takip ederek değişen dünya şartlarına hızla adapte olabilmektedir. Bizler inanıyoruz ki gelişmek ve ilerlemek, köklerine bağlı bir anlayışla değişime uyum sağlamakla gerçekleşmektedir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Nevşehir Valisi Ceylan, İsen'e plaket verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa İsen Filiz Kılıç Hacı Bektaş Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title