Haberler

Nehir Taşkınlarının Ardından

Güncelleme:

Edirne'de Meriç Nehri'nin taşkını sonucu yollarının kapanması nedeniyle kentle bağlantıları kesilen köylüler altarnatif yol istiyor.

Edirne'ye 5 kilometre uzaklığındaki Meriç Nehri yakınındaki Bosnaköy köyüne giden yollar taşkın nedeniyle kapandı.

Yer yer bir buçuk metre yüksekliğindeki su birikmesi nedeniyle köylü asfalt yolu cesaret edip kullanamıyor. Askeri yasak bölgeden geçen seddenini üzerinden ulaşımı sağlayan köylüler, bu seddenin izinler alınarak altarnatif yol haline getirilmesini istediler.

Bosnaköy köyü sakinleri suyla kaplanan yolda taleplerini iletmek üzere basın açıklaması düzenledi.Köy muhtarı Recai Kararmışbuğa, yaptığı açıklamada, bu yıl yaşanan 3'üncü taşkın nedeniyle ulaşımın normal yollardan sağlanamadığını söyledi.

Askeri yasak bölgeden geçen seddeyi kullanarak ulaşımı sağlamaya çalıştıklarını bunda da zaman zaman askerle pürüz yaşadığını ifade eden Kararmışbuğa, "Arazilerimiz sular altında, mağduruz. Ulaşım problem olduğundan altarnatif bir yol yapılması gerekiyor. Seddenin yol haline dönüştürülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Meriç Nehri şubat ayı başında son 31 yılın en yüksek debisiyle taşkın yapmış özellikle Bosnaköy civarındaki pek çok tarım arazisi sular altında kalmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title