Haberler

Edirne'deki Nehir Taşkınları, Tarihi Eserleri de Etkiledi

Güncelleme:

Edirne'deki Meriç ve Tunca Nehri'nin taşması, kentteki bazı tarım arazileri, ev ve işletmelerin yanı sıra Osmanlı'dan kalan tarihi eserleri de su altında bıraktı.

Nehir taşkınları, tarihi eserleri de etkiledi- Edirne'deki Meriç ve Tunca Nehri'nin taşması, kentteki bazı tarım arazileri, ev ve işletmelerin yanı sıra Osmanlı'dan kalan tarihi eserleri de su altında bıraktı- Taşkın dolayısıyla tarihi taş köprülerin kısmen zarar gördüğü, Adalet Kasrı ve Saray Mutfağı'nın bazı kapı ve pencerelerinin onarılması gerektiği bildirildi SALİH BARAN - Meriç ve Tunca nehirlerinin yol açtığı taşkın, Osmanlı'dan kalan bazı tarihi eserleri de su altında bıraktı.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, son yılların en yüksek debisine ulaşarak geçtiği pek çok noktada taşkın yapan nehirler, kentteki bazı tarım arazileri, ev ve işletmenin yanı sıra Osmanlı'dan kalan tarihi eserleri de etkiledi.Geçen hafta başında başlayıp dört gün boyunca süren taşkın, nehir debilerinin düşmesiyle sona erdi. Çevreye yayılan nehir suları ise henüz tam anlamıyla çekilmedi. Tunca Nehri'nin taşması sonucu Sarayiçi adasındaki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı, Tavuk Ormanı, Kanuni Sultan Süleyman'ın kanunlarını kaleme aldığı Adalet Kasrı, Edirne Sarayı'nın mutfağı ile hamamı, Evliya Kasım Paşa Camisi, Fatih Köprüsü, 1553 yılında Kanuni tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Kanuni Köprüsü tamamen sular altında kaldı.Yalnızgöz ve Saraçhane Köprüsü ile Tunca adıyla bilinen Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü de taşkın sularından etkilendi. - Meriç'in taşması Meriç Nehri'nin taşmasıyla da nehir kenarındaki tarihi jandarma binası (Protokolevi) ve Karaağaç yolunu su bastı.Bu arada, birçok olumsuzluğa neden olan taşkın sularının tarihi eserler çevresinde oluşturduğu yansımalar güzel görüntüler oluşturdu.Sarayiçi'nde Adalet Kasrı, Yalnızgöz Köprüsü'nde ise II. Bayezid Camisi'nin suya düşen yansıması görenleri etkiliyor.Taşkından etkilenmeyen ancak heybetiyle kentin dört bir yanından görülebilen Selimiye ve Üç Şerefeli camilerinin yansımaları da suları yükselen nehirler üzerinde görülebiliyor. - Taşkının tarihi eserlere zararı Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, taşkının tarihi ve kültürel varlıklara kısmen zarar verdiğini ifade etti.Taşkın sularının taşıdığı kütüklerin taş köprülere hızla çarpmasıyla tarihi köprülerde hasar oluştuğunu belirten yetkililer, su altında kalan Adalet Kasrı'nın demir, Saray Mutfağı'nın ahşap kapı ve pencerelerinin de onarılması gerektiğini kaydetti. ...

Kaynak: AA / Güncel

Tunca Nehri Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title