Haberler

Nehir Seviyeleri Kritik Seviyeye Ulaştı

Bulgaristan'daki yoğun yağış ardından taşan Tunca ile Meriç nehirlerindeki debiler kritik seviyeye ulaştı.

Bulgaristan'daki yoğun yağış ardından taşan Tunca ile Meriç nehirlerindeki debiler kritik seviyeye ulaştı. Meriç nehrinden taşan sular kent ormanını sular altında bırakırken, Karaağaç Mahallesi'ne giden Lozan Caddesi'ne yayılmasından endişe ediliyor. Bulgaristan'da etkili olan yağışlı havaların ardından taşan Edirne'deki Tunca ile Meriç Nehri'nin debisi dün gecede yükselişini sürdürdü. DSİ ölçümlerine göre, dün 1345 seviyesinde olan Meriç nehrinin debisi 1373 metreküp/saniyeye seviyesine yükselince kent ormanının büyük bir kısmı sular altında kaldı. Yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan Lozan Caddesi'ne paralel olan ormandan yayılan sular yola yaklaştı. Tunca nehrindeki su seviyesi ise düne göre 9 metreküp artış göstererek 207 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Tunca Köprüsü'nün girişi kısmen sularla dolarken, araçlar güçlükle de olsa geçiş yapabiliyor.

KARLAR ERİYOR

DSİ 11'nci Bölge Müdürü Adil Sabancı, Arda nehrinden gelen sularla nehrin yükseldiğini ancak düşüş beklediklerini söyleyerek, 'Edirne'de Meriç nehrinden şuanda 1373 metreküp su akıyor. Bulgaristan'daki bir çok yerde karların eridiğini öğrendik. Ancak Arda havzasındaki karlar erimeye devam ediyor ve barajların dolu olmasından dolayı su gelmeye devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde nehir debilerinin sabitleneceğini ve artmayacağını tahmin ediyoruz. Umarım yollar kapanmadan bu taşkını atlatırız, geçen seferki kadar büyük bir su beklemiyoruz şeklinde konuştu.

HALA SULAR ALTINDA

Taşkın nedeniyle kent ormanının yanı sıra Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkii halen sular altında. Sarayiçi'ne giden ve suların üzerinden aktığı tarihi Fatih ve Kanuni köprülerinden geçiş sağlanamazken, nehir kenarlarındaki ekili alanlarda sularla dolu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Karaağaç Meriç Tunca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title