Haberler

4 Yaşındaki Nehir Aslan Başka Yerde mi Öldürüldü?

Güncelleme:

Van'da 4.5 ay sonra evlerinin yakınındaki su kanalında cesedi bulunan Nehir'in, kaçırıldıktan sonra başka yerde öldürüldüğü ve daha sonra buraya atıldığı düşünülüyor.

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde kaybolduktan 4.5 ay sonra evlerinin yakınındaki su kanalında cesedi bulunan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın, kaçırıldıktan sonra başka yerde öldürüldüğü ve sonradan getirilip buraya atıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Jandarma bu yönde soruşturma yaparken köyde birçok kişinin ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Gürpınar'a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde oturan 6 kişilik Aslan Ailesi'nin kızları 4 yaşındaki Nehir Aslan, 29 Ekim 2014 tarihinde öğle saatlerinde evinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Günlerce mahalle ve çevresinde hiç ara vermeden Nehir'i bulmak için seferber olan askerler, AFAD, UMKE ekipleri ile korucular bir sonuç elde edemedi. Yapılan aramalarda, minik Nehir'in kaybolduğunun ertesi günü evine yaklaşık 300 metre uzaklıkta sadece ayakkabıları bulundu. O günden sonra uzman ekiplerin de katıldığı arama çalışmalarında yine hiçbir sonuca ulaşılamadı.

CESEDİ, EVİNİN YAKININDAKİ SU KANALININ İÇİNDE BULUNDU

Konuyla ilgili arama ve soruşturmalar devam ederken dün acılı haber ailesine ulaştı. Hem ekiplerin hem de mahalle sakinlerinin defalarca aradığı su kanalının içinde bu kez Nehir'in cesedi bulundu. Nehir'in cesedini su kanalının hemen yakınındaki evin sahibi buldu.

Jandarma ekipleri olay yerinde güvenlik şeridi oluşturarak inceleme yaptı. Daha sonra Aslan ailesi teşhis için olay yerine çağrıldı. Aslan ailesi de cesedin kızları olduğunu teşhis ettikten sonra ceset otopsi yapılmak üzere İstanbul'a gönderildi.


"BAŞKA YERDE ÖLDÜRÜLDÜ"

Nehir'i arama çalışmaları sırasında bölgenin didik edildiği sulama kanalının defalarca arandığını belirten bir güvenlik yetkilisi, küçük kızın başka yerde öldürüldükten sonra yakın bir zaman önce buraya getirilip atıldığı ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.

Minik Nehir'in kaçırıldığına ilişkin elde önemli ipuçları bulunduğu, jandarmanın köyde bir çok kişinin yeniden ifadesine başvuracağı belirtildi.

"BURADA BULUNACAĞINI HİÇ TAHMİN ETMEZDİM"

Nehir'in babası Erkan Aslan, karlar eriyince tekrar bölgede arama çalışması başlatılmasını isteyeceklerini belirterek, "Hep aklımdaydı. Karlar eriyince tekrar arama yapılması için istekte bulunacaktım. Ama Nehir benim yanı başımda 50 metre ötemde bulundu. Burada bulunacağını hiç tahmin etmezdim. Ömrümün yettiği kadar Nehir'i bulmak için gidecektim. Aklımızda şüpheler var. Her şey yapılacak otopsiden sonra ortaya çıkacak" dedi.

"KIZIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDEYMİŞ CİĞERİM YANIYOR"

Anne Hatice Aslan ise, "Aradık aradık bulamadık. Bir kemik bulduk. 5 aydır evimde taziye vardı. Bugün sona erecek. Herkes aradı bulunamadı kızım gözümün önündeymiş ciğerim yanıyor. Nehir'in bulunduğu yere bakamam artık kızımın kemiklerini orda" diyerek gözyaşı döktü.


Hatice Aslan Nehir'i arama çalışmaları sırasında dünyaya gelen ve Irmak adını verdikleri kızlarıyla teselli buluyor.

CHP HEYETİ TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Aslan ailesi taziyeleri kabul ederken CHP Van İl Başkanlığı da taziye ziyareti için Aslan ailesinin evine geldi. CHP Van İl Başkanı Cemal Şen olayın çok acı olduğunu belirterek, "Nehir çok derin izler bıraktı bu bölgede. Biz de Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ve tüm CHP adına aileye taziye ziyaretinde bulunduk" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erkan Aslan Gürpınar 29 Ekim Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (17)

SAMANIST TÜRKMobil-ANDROID:

YAZACAK KELIME DEGIL HARF BILE BULAMIYORUM. YAPAN SEREFSIZ KIM OLURSA OLSUN.... " GEBERTILMELI "

14
0
yanıtYanıtla
Ne ilkdir,,nede sondur,,,,,:

arkadaslar, , bu tür olaylar senelerdir olup duruyor, , hepimiz kan agliyoruz, , ama maalesef bu tür olaylari yapanlara vaz gecittirecek okkali ve caydirici cezalar vermiyor, , baska bir sebebi yoktur, , suclu devlettir, ,

14
0
yanıtYanıtla
Amin:

BU COCUGUN CEVRESINDEKI EN YAKINLARINI SORGUYA CEKINIZ KIM OLURSA OLSUN:

13
0
yanıtYanıtla
farkliMobil-ANDROID:

yaziklar olsun yaziklar olsun yavrumm nasil kiydilar Allahim anne babasina peygamber sabri versin insallah

12
0
yanıtYanıtla
Akraba veya tanidik biridirMobil-IOS:

Uzakta aramaya gerek yok. Katil kesinlikle yakin cevredendir.

12
0
yanıtYanıtla
chilekeshMobil-ANDROID:

Allah sabır versin kimseye evlat acısı vermesin ama herseyi de Allaha bırakmakla olmuyor önce önlem almak gerekiyor o da bunun gibi canileri sallandırmak ipin ucunda Allah bilir cinsel taciz de vardır işin içinde...

11
0
yanıtYanıtla
aayluf:

djwar allah seni kahretsin

7
0
yanıtYanıtla
sadece:

VANLILAR BULUN SEREFSIZI VE SEHRIN ORTASINDA ORTASINDA ASIN, , YOKSA ICIM RAHATLAMAZ. . .

7
0
yanıtYanıtla
d62:

bu cocugu öldürenin allah gözlerini kör etsin dil lal olsun topal olsun solucan gibi sürünsün insallah amin ayrittene bütün tecavüzcülere bettuam

4
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Çocuğu ölen anneye acımasız, aptal sorular soruluyor.

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title