Haberler

Nef'te Büyük Başarı

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gözde Ayyüz’ün AB Projesi "İyi Uygulama Örneği" seçildi.

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gözde Ayyüz'ün AB Projesi "İyi Uygulama Örneği" seçildi.

2014 yılında Ulusal Ajans Yükseköğretim Koordinatörlüğü tarafından kabul edilen ve koordinatörlüğünü Necatibey Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Gözde Akyüz'ün yaptığı "Inclusive Education in Early Childhood: Developing Good Practices" başlıklı Stratejik Ortaklıklar projesi, Türk Ulusal Ajansı ve AB Bakanlığı Proje Uygulama Birimi Başkanlığı tarafından "İyi Uygulama Örneği" olarak değerlendirildi.

Türkiye'den Balıkesir Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen projenin ortakları arasında, İngiltere'den Northumbria University, Belçika'dan VIVES University College, Hollanda'dan Hanze Hogeschool Groningen, Danimarka'dan University College Syddanmark, Portekiz'den Instituto Politecnico de Coimbra ve Litvanya'dan Vilniaus College yükseköğretim kurumları yer aldı. Projenin yürütülmesinde, Necatibey Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Gözde Akyüz, Prof. Dr. Hülya Gür, Öğr. Gör. Dr. Gülcan Öztürk, Arş. Gör. Nazlı Ruya Taşkın ve Arş. Gör. Sinem Güçhan Özgül destek oldu.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Gözde Akyüz gerçekleştirdiği proje ile ilgili olarak; "Ana hedefi kaynaştırma uygulamaları ile ilgili öğretmen yeterliklerinin geliştirilmesi için, farklı katılımcı ülkelerde kaynaştırma eğitiminde kullanılan modellerin iyi bileşenleri ile oluşturulmuş ulus ötesi bir model geliştirmek olan projede geliştirilen model ve iyi uygulamaların, öğretmen eğitiminde kullanılan bir kılavuz olmasını bekliyoruz" dedi.

Akyüz ayrıca Star Avrupa televizyon kanalında yayınlanan "Herkes İçin Erasmus" programına katılarak projenin amaçları, yenilikçi yönleri ve kazanımları konusunda program sunucusu Erhan Ertürk'ün sorularını yanıtladı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title