Haberler

Necmettin Erbakan, Vefatının 6. Yılında Anılıyor

Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Necmettin Erbakan'ın kendilerine büyük hayallerin mütevazı insanları olmayı öğrettiğini söyledi.

Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, Necmettin Erbakan'ın kendilerine büyük hayallerin mütevazı insanları olmayı öğrettiğini söyledi.

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 6. yılı dolayısıyla Cihannüma İstanbul İl Temsilciliğince Zeytinburnu Kültür Merkezinde anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından katılımcılara sinevizyonla Erbakan'ın siyasi hayatından kesitler sunuldu.

Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, programda, Erbakan'ın yol gösterici bir lider olduğunu söyledi.

Erbakan'ın başlattığı harekatın köleliğe razı gelmediğini, şiddet ve teröre tevessül etmediğine vurgu yapan Şen, İslam adına cihat ettiklerini iddia eden zalimlerin varlığına dikkati çekti.

"Savaş halinde bile şuradaki çayırı yakamazsın. Böyle bir dinin mensubuyuz. Ama bu caniler insanları yakıyor." diyen Şen, Erbakan'ın bu milleti böylesine tehlikelerden koruduğunun da açıkça görüldüğünü dile getirdi.

Şen, "Hocamız, bize büyük hayallerin mütevazı insanları olmayı öğretti. Onun davasını güden insan büyük insandır, ama mütevazı insandır. Büyük davaların hizmetkarı olmayı öğretti. Bu toprakların çocukları olarak yetiştirdi. Bu topraklara sadakat ve aidiyet gösterecek şekilde yetiştirdi. Bunun örneği 15 Temmuz'dur." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Şen, bütün yerli ve milli görüşçülerin 15 Temmuz'da meydanlarda olduğunu söyledi.

Şen, "Baktığımızda 15 Temmuz gecesi bu kadroların, öyle ya da böyle Erbakan Hocamıza dokunmuş insanların en önce vatan savunmasında, din-devlet, vatan-millet uğrunda orada can feda ettiklerini gördük." ifadelerini kullandı.

Hiç kimsenin 15 Temmuz'u, böyle bir hainliği düşünmediğini vurgulayan Şen, "Ancak sanki ömrümüz boyunca her gün provasını yapmışız gibi. Meğerse bize her gün prova yaptırmış. O gün 'Kim var' demeden bu kadrolar meydanlardaydı. İşte bu o aidiyet bilincinin ilmik ilmik işlenmesi sonucunda oluşmuştu. Mekanı cennet olsun. Gerçek zalimi ve mazlumu bizim penceremizden gösterdi."

Erbakan'ın, Milli Görüş'ü kurarken onu dört safha olarak planladıklarını söylediğini dile getiren Şen, şunları anlattı:

"Birinci safha, bu milletin idarecileri, bu milletin inançlarına ve değerlerine saygılı olacak. İkincisi, bu milletin idarecileri, bu milletin inançlarına ve değerlerine hizmet edecekler. Üçüncüsü, bu milletini idarecileri, bu milletin inançlarından ve değerlerinden olacak. Elhamdülillah bunlar gerçekleşti. Dördüncüsü, bu milletin idarecileri bu milletin inançlarına ve değerlerine köle olacaklar. 15 Temmuz gecesi gördüğümüz Recep Tayyip Erdoğan bu milletin kölesi olduğunu ve hocamızın dediği dördüncü safhayı bize gösterdi."

Programda, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Önder İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu da birer konuşma yaptı.

Necmettin Erbakan için dua edilmesiyle son bulan anma etkinliğine, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Zeytinburnu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title