Haberler

Necmettin Erbakan'ın Adı Kayseri'de Yaşayacak

Türk siyasetçi, akademisyen ve mühendis Necmettin Erbakan’ın adı Kayseri’de yaşatılacak.

Türk siyasetçi, akademisyen ve mühendis Necmettin Erbakan'ın adı Kayseri'de yaşatılacak.

Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ve Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Partisi'nin temellerini oluşturan Milli Nizam Partisinin kurucusu Necmettin Erbakan'ın adının Kayseri'de bir bulvarda yaşatılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

6 yaşına kadar Kayseri'de yaşadı

Başkan Çelik'e teşekkürlerini ileten İl Başkanı Mahmut Arıkan, Necmettin Erbakan'ın 6 yaşına kadar Kayseri'de yaşadığını hatırlattı ve adının kentte yaşatılmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Arıkan, "Erbakan Hocamız, sizin de bildiğiniz üzere 1 yaşından 6 yaşına kadar Lale Camii ve etrafında büyüdü. Büyüdüğü evle alakalı bir çalışma yapılmıştı ama maalesef yola gittiği için yıkıldı. Onun adına, sizin tarafınızdan Kayseri'de bir eser yapılması için talebimizi iletmek üzere ziyaretinize geldik. Mahalli sisteme geçmeden önce bir bulvara Erbakan adını verebilirsek çok memnun olacağız. Sonuçta Erbakan Hoca, bir camianın değil, Türkiye'nin hocası olduğunu herkes kabul ediyor. Böyle bir eser olursa, siz de geleceğe bir eser bırakmış olursunuz, biz de sevabını almış oluruz." diye konuştu.

"Erbakan Hoca uluslararası bir kişilik…"

Ziyaretten memnun olduğunu belirten Başkan Çelik de, "Erbakan Hoca Kayseri'de yaşadığından dolayı Kayseri'ye has bir insan değil, Türkiye'ye has bir insan da değil, uluslararası bir insan. Onu yetiştirdiği kadrolar; iş insanları, bilim insanları dünyada söz sahibi olacak işler yapıyor. Dolayısıyla, altını çizerek ifade etmek gerekir ki; hepimizin yetişmesinde emeği olan böylesi bir büyük değerin adını önemli bir yerde hepimizin için bir borç. Adres sistemi ile ilgili çalışma başladığı için yer belirtmek zor olabilir ama önümüzdeki günlerde isme yakışır bir cadde, bulvar ya da park bulduğumuzda Erbakan Hoca'nın ismini layık olduğu şekilde yaşatalım." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmettin Erbakan Mustafa Çelik Mahmut Arıkan Kayseri Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title