Haberler

Necmettin Erbakan Anıldı

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 6. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen programda konuşan Saadet Partisinin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, Erbakan'ın hayatını ve yaptığı çalışmaları anlattı.

Kutan, Erbakan'ın ahirete göçmesinin 6. yılında kendisini hayırla yad ettiğini ifade ederek, Erbakan'ın bir ömür boyu zulümlere maruz kaldığını ve cihat etiğini söyledi.

Süleyman Demirel üniversite 2. sınıftayken Erbakan'ın okula yeni kayıt yaptırdığını anımsatan Kutan, Erbakan'ın zeki olmasından dolayı bir üst sınıfa alınmasıyla Demirel'le sınıf arkadaşı olduğunu aktardı.

"Erbakan hocamızı görmeyen birçok gencimiz var"

Kutan, Erbakan'ın Allah lafzını dilinden hiç düşürmediğini anımsatarak şunları anlattı:

"Erbakan hocamız, bir kağıt eline aldığında kenarına besmele yazar ondan sonra işine başlardı. Toplantılarını Fatiha suresi ile açar, Fatiha suresi ile kapatırdı. Erbakan hocamızı görmeyen birçok gencimiz var. Kendisi çok kibar ve nezaketli bir insandı. Aynı zamanda şık giyinirdi. Hoşgörülü ve espriliydi. Bu yüzden konuşmaları yakından takip edilmek istenirdi. Erbakan hocamız mecliste konuşacağı zaman, kuliste olan vekiller Erbakan hocamızı dinlemeye gelirdi. Mücadeleciydi ve büyük bir organizasyon kabiliyetine sahipti. Azmi ve heyecanı hiçbir şekilde ortadan kalmamıştır."

Erbakan'ın kamuoyunda siyasi bir kimlikle tanındığını dile getiren Kutan, "Erbakan'ın yanındaki bir isim olarak söylüyorum. Erbakan hocamız asla siyaset yapmadı. Kendisi de 'biz siyaset yapmıyoruz cihat ediyoruz' derdi. Nasıl biri olarak anılmak istersiniz diye sorduklarında da hocamız, hep malıyla, canıyla, Allah yolunda cihat etmekle anılmak istediğini söylerdi." diye konuştu.

"İslami hareketi, siyasetin merkezine Erbakan hoca taşıdı"

Kutan, Erbakan'ın Adalet Partisi'nden milletvekilliği reddedilmesi üzerine Konya'dan bağımsız aday olarak parlamentoya girdiğini ve daha sonra da Milli Nizam Partisi'ni (MNP) kurduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İslami hareketi, siyasetin merkezine Erbakan hoca taşıdı. İmanlı kitlelere siyasi bilinç kazandırdı. Ezilmiş kitlelere örgütlenmeyi öğretti. Ardından MNP hukuk dışı uygulamalarla kapatıldı. Başka bir lider olsaydı bırakıp giderdi. Ancak Erbakan hocamız öyle yapmadı. Yeni bir parti yani Milli Selamet Partisi kurdu. Fakat bu partide hukuk dışı uygulamalarla kapatıldı."

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ise milli görüşün içinde tebliği de barındıran aynı zamanda devlet yönetimine de talip olan bir hareket olduğunu ifade ederek, "Milli görüş hareketi, Türkiye'den ibaret değil, yalnızca bir siyasi hareket değil, dünyayı kurmaya talip olan bir harekettir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Necmettin Erbakan Süleyman Demirel Recai Kutan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title