Haberler

Necip Fazlı Kısakürek Etkinlikleri Tamamlandı

Güncelleme:

Necip Fazlı Kısakürek Etkinliklerinin Finali Mustafa Yazgan'la tamamlandı

Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa olarak; Necip Fazlı Kısakürek'ün vefatının 30. Yıldönümü nedeniyle Mayıs ayı boyunca il genelinde düzenlediği anma etkinliklerinin finali; SAKVA'nın organizasyonuyla Sait Tanış Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Büyük ilgi

Necip Fazıl'ı anma etkinliklerinin final gecesini, Üstad'ın yanında 20 yılını geçirmiş ve onun konuşmaları öncesinde 5-10 dakika Üstad'la ilgili açıklamalar yapan ve kalabalığı yatıştıran sunumlarıyla tanınan Gazeteci Yazar Mustafa Yazgan onurlandırdı. "Ustanda 20 Yıllık Dostluk" konulu geceye; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sakarya Baro Başkanı Av. Recep Hacıeyüpoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SAKVA Müdürü Mehmet Ersöz, Sakarya Kent Konseyi ve Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardoğan, Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın, KANSERDER Başkanı Nihal Akar, YÖÇEYDER Başkanı Naci İris, Sakarya Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir, SİMDER Başkanı Nafi Özdin, Evin Metro Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Şeşen, Gazeteci Zeki Aydıntepe, Levent Candan ve Sakarya Ses Sanatçısı Akif Yener katıldı.

Musiki ve Şiir

Yahya Bakır'ın sunumuyla gerçekleşen gecede; Sakarya Tasavvuf Musikisi Derneği Solist Kemal Can Ergün ve Mehmet Sağlam eşliğinde ilahiler okurken, Sakarya Albakara Şube Müdürü Sami Çakır ile Necip Fazlı Kısakürek'ün tüm şiirlerini ezbere bilen Şair Mustafa Delibaş'ın okuduğu şiirleri de geceye renk kattı.

Üstad; çok yönlü bir inseneydi

Necip Fazlı Kısakürek'ün yanında 20 yılını geçirmiş Gazeteci Yazar Mustafa Yazgan; gecede yaptığı anlamlı konuşmasıyla Üstad ile birlikte tanışması, geçirdiği anılarını anlatarak; Üstada gelen büyük bir nazarla değişime uğradığını ve bu ülkeye çok hizmeti olduğunu dile getirdi. Necip Fazıl'ın çok yönlü bir insene olduğunu belirten Yazgan, onun asıl üzerinde durulması gereken yönünün bir mücadele adamı olmasıdır, diye konuştu. Allah demenin yasak olduğu bir zamanda Necip Fazıl İslâmi anlatmıştır. Bunun içinde hapislerde yatmış, soruşturmalar geçirmiş, hakaretlere uğramıştır. Bütün bunlar onu daha çok şuurlandırmıştır.

Şükran beratı takdim edildi

Mustafa Yazgan'ın konuşmasından sonra Sakarya Valisi Mustafa Büyük, konuşmaları ve yazılarıyla kültürümüze bulunduğu hizmetlerinden dolayı Yazgan'a bir şükran beratı takdim etti. Mustafa Yazgan'ı ilk gençlik yıllarından beri takip ettiğini belirten Vali Büyük, kendi dönemi gençliği üzerinde emekleri bulunduğunu da belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Mustafa Yazgan Mustafa Büyük Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title