Haberler

Necip Fazıl Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu...3

İstanbul DHA Star Gazetesi'nin düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

İstanbul DHA

Star Gazetesi'nin düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl'ın kitapları, yazıları, şiirleri kadar hayatı da bir eserdir dedi.

Erdoğan, törendeki konuşmasına, ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek'in Zindandan Mehmet'e Mektup şiirini okuyarak başladı. Necip Fazıl'ın hayatı boyunca Çile çektiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti

Tarih belli bir dönem zulümle, kanla, savaşla geniş topraklar işgal etmiş ancak kısa zaman sonra saman alevi gibi sönmüş devletler kabristanıdır. Çünkü zulüm payidar olmaz. Bizi tarihteki diğer devletlerden, medeniyetlerden ayıran asıl fark işte budur. Bizim

farkımız, işgal değil ihya, yağma değil fetihtir. Bizim farkımız, göçmen kuşlara dahi sığınacak bir yuva kuran inceliktir. Fakirleri incitmemek için sokağın köşesine sadaka taşını yerleştiren zarafettir. Bizim farkımız Yunus'tur, Mevlana'dır, Hacı Bayram Veli'dir.

Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i bugün bir kez daha rahmetle, minnetle, özlemle yad ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rabbim ondan razı olsun, şefkatiyle, merhametiyle bizleri kuşatsın dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti

Şiir alanında, 'Kaybettiğimiz neyse Rabbim, verdiğin şiirler geri getirsin bize' diyerek, Kaşgar yolunda bir karınca misali modern dünyada yitirdiklerimizin, ötelediklerimizin, unuttuklarımızın peşine düşen şair Cevdet Karal kardeşimi tebrik ediyorum. Tercüme alanında, şiirle felsefenin buluştuğu Goethe'nin Doğu-Batı Divanı başta olmak üzere Alman fikir ve edebi hayatının eserlerini dilimize kazandıran Senail Özkan'ı kutluyorum. Kendisinin, üstadın ifadesiyle ak saçlı annemizin dili gibi aziz, saf, temiz ve yetkin bir Türkçe ile dilimize aktardığı eserleri 'söz bir yelpazedir' anlayışıyla kuşaklar boyu sürecek bir hazine olarak kültür hayatımızdaki yerini almıştır. Fikir, araştırma alanında kadim ilim ve irfan geleneğimize ait hazinenin tozunu silip yeniden ihya etmenin, felsefeyi, aşkı, hikmeti

milletimizin yoluna sermenin gayreti içinde olan bir fikir emekçisini görüyoruz. Kendi ifadesiyle 'bir müzmin felsefe talebesi' olan Prof. Dr. İlhan Kutluer'i yürekten tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hikaye alanındaki ödüle, zarafetini yitirmiş hayatlar ile incelikle örülmüş hayatların, parçalanan gönüller ile parçalanan coğrafyaların öyküsünü anlatan ve insana ayna tutan bir Sibel Eraslan'ın layık görülmesini gayet yerinde bulduğunu vurguladı. Erdoğan, Benim mesleğim savunmak diyerek insanı, vicdanı, bu milleti var kılan değerleri savunan, en zor zamanlarda bile hak ve hukuk mücadelesinden vazgeçmeyen Eraslan'ı kutladı.

Erdoğan, Necip Fazıl Saygı Ödülü'nün de yaşamanın ikilemlerden, zor sorulardan ibaret, kendini bilmekten maksadın kul olmanın idrakine varmak olduğunu ifade eden, üstadın yol ve dava arkadaşı Rasim Özdenören'e verilmesi kadar isabetli bir tercih olamaz diyerek, tüm ömrünü gül yetiştirmeye adayan Özdenören'e 9 Aralık'ta da Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü takdim

ettiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı, Orada da ifade etmiştim Özdenören sadece bizim neslimizin değil, nesillerin ağabeyidir. Şu anda Nuri Pakdil ağabeyim de aynısını söylüyor. Kendisine bir daha Allah'tan uzun, hayırlı ve başarılarla, yeni eserlerle dolu bir ömür niyaz ediyorum ifadesini kullandı.

NECİP FAZIL'IN HAYATI DA BİR ESERDİR

Erdoğan, Necip Fazıl'ın kitapları, yazıları, şiirleri kadar hayatı da bir eserdir. Hepimizin, bilhassa da gençlerimizin üstadı tekrar

tekrar okumaya, anlamaya, onu idrak etmeye ihtiyacı var. Onu elbette tabulaştırmadan ve putlaştırmadan ama hatırasına gerekli hürmeti de göstererek, abimiz, yol arkadaşımız olduğunu unutmayarak, kendisini anlamaya çalışmalıyız. Zira onun eserleri ve mücadelesi, bizim olduğu kadar, gençlerimizin ve gelecek nesillerin de yolunu aydınlatacak kıymettedir, güçtedir diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından, Necip Fazıl Şiir Ödülleri verildi. Erdoğan, Rasim Özdenören'e ödülünü takdim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title