Haberler

Necip Fazıl Kısakürek, Sincan'da Anıldı

Şairlerin Sultanı Necip Fazıl Kısakürek, Sincan’da anıldı.

Şairlerin Sultanı Necip Fazıl Kısakürek, Sincan'da anıldı. Anma programı kapsamında vatandaşlarla buluşan tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, hayatı ve eserleriyle Necip Fazıl'ı anlattı.

Türk Edebiyatının ve düşünce dünyasının büyük isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 33. yılında Sincan Belediyesince düzenlenen söyleşide anıldı. Lale Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda, Necip Fazıl Kısakürek'in "Para" isimli oyununu da sahneleyen tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, Sincanlılarla buluştu. Yoğun katılımla gerçekleşen anma programında Ahmet Yenilmez, Şairlerin Sultanı Necip Fazıl'ın hayatı ve eserleri hakkında çeşitli bilgiler verdi. Necip Fazıl'ın şiirlerini de seslendiren Yenilmez, üstat Necip Fazıl'ın şiirlerinde müthiş bir görsellik olduğunu, az kelimeyle çok şey anlattığını ifade etti.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Necip Fazıl Kısakürek'i saygı ve rahmetle andığını ifade ederek, Necip Fazıl'ın Türk Edebiyatı için ölümsüz eserlere imza attığını vurguladı. Başkan Tuna, "Düşünce ve edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek'i saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Mustafa Tuna Sincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title