Haberler

Necip Fazıl Kısakürek İçin Okuldan Kaçmış

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in Çifteler ilçesinde "Sakarya Türküsü'nü En Güzel Okuma Yarışması" ödül törenine katıldı.

Sakaryabaşı Tesisleri'nde düzenlenen tören, Odunpazarı Belediyesi Mehter Takımı'nın Sakarya Nehri ortasındaki yapay adada gerçekleştirdiği gösteriyle başladı.

Daha sonra konuşan Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, ilk demokrasi mitinginin ilçede yapıldığını, Sakaryabaşı'nın ise Sakarya Nehri'nin doğduğu yer olduğunu söyledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da Çifteler Belediyesi ile şair Necip Fazil Kısakürek'in yazdığı "Sakarya Türküsü" adlı şiiri en güzel okuma yarışması düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından değişik liselerden 30 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrencilerin, Sakarya Türküsü'nü okumasına geçildi. Mansiyon ödülü kazanan Aysel Şeremet, türküyü okuduğu esnada başlayan yağmur sebebiyle törene kısa süreli ara verildi. Bu arada, adada mahsur kalan mehter takımı üyeleri, deniz bisikletleriyle kıyıya taşındı.

Tesislerdeki bir otelde devam edilen törende dereceye giren öğrencilerin Sakarya Türküsü'nü okumalarının ardından konuşan Bakan Avcı, kendisi için anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Avcı, yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencileri kutlarken, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ortaokul 2. sınıf öğrencisiyken Eskişehir'e konferans vermeye gelen Necip Fazıl Kısakürek ile tanışmak için yatılı okuldan bir grup arkadaşıyla kaçtığını anlatan Avcı, o gün ünlü şairle tanışan arkadaşlarından birinin daha sonra şiirlerini okuduğu plağın müziklerini yaptığını bildirdi.

Avcı, konuşmasının ardından yarışmanın birincisi Seda Nur Gözgör'e ödülünü verdi. Yarışmanın ikincisi Berk Anıl Çınar, üçüncüsü Orhan Kapaklıkaya ile Aysel Şeremet'e ödüllerini ise AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can ve İl Başkanı Süleyman Reyhan verdi.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Necip Fazıl Kısakürek Eskişehir Nabi Avcı Sakarya Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title