Haberler

Necip Fazıl İlim Yayma Cemiyetinde Anıldı

Güncelleme:

Talas Belediyesi tarafından Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek adına düzenlenen şiir dinletisi ve paneline katılmak üzere Kayseri'ye gelen ünlü yazarlar, İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi'nde öğrencilere konferans verdi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek Necip Fazıl Şiir Dinletisi ve Paneline katılmak için Kayseri'ye gelen yazarlar Nuri Pakdil, Üstün İnanç, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Mustafa Yazgan ve Recep Garip, İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi'nde öğrencilerle buluştu. Üstadın şiirleri, eserleri ve hayatını öğrencilerle paylaşan yazarlardan talebesi Mustafa Yazgan, sözlerine yenilenen Kayseri'nin yenilenen gençliğiyle karşılaşmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Nerden nereye geldiğimizi tasavvur etmek amacıyla bugün sizlerle beraber olduk. Rahmetli üstat Necip Fazıl, Türkiye'nin 20. yy'da yetiştirdiği çok değerli şair, edip, yazar kadrosunun içinde bir zirve noktadır. Bugün 2014 yılına geldiğimizde ikinci bir Necip Fazıl yetiştiremedik" dedi.

Yazar yönetmen ve gazeteci Üstün İnanç, Necip Fazıl tarafından yetiştirildiklerini belirtirken, ünlü yazar Nuri Pakdil, üstadın şiirlerin kesitler sundu. Şair yazar Recep Garip, üstadı rahmetle andığını kaydederek, "Üstadın Abdülhakim Arvasi Hz.'den öğrendiği bir öğretiyi nakletmek istiyorum. Bir kabrin başına gittiği zaman 11 İhlas ve 1 Fatiha okurmuş, biz de şimdi onun ruhuna okuyalım" diye konuştu. Yazar Prof. Dr. Nazif Gürdoğan ise "O yıllarda üstat Anadolu gençliğinin önünde durarak hiçbir zaman sağ-sol çatışmalarının içinde yer almadı. Her zaman 'kapitalizm ve komünizm, arayıp bulamadığı ne varsa gelsin onu İslam'da bulsun' derdi" ifadelerini kulandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Nuri Pakdil Kayseri Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title