Haberler

Nebati, Sorunu Hafife Alıyor

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa birinci sıra milletvekili adayı Nurettin Nebati, çiftçinin enerji sorununu çözdüklerini söyledi.

AK Parti Şanlıurfa birinci sıra milletvekili adayı Nurettin Nebati, sulama birliklerinin borcundan dolayı kesilmiş olan enerjisinin verilmeye başlandığını söyledi. Ancak büyük fırtınaların seçimden sonra kopacağı tahmin ediliyor. Çünkü DEDAŞ alacağından vazgeçmiyor, çiftçi ise sulama birliğine ödeme yaptığını ve ikinci bir kez ödeme yapmamakta ısrarlı olduğunu dile getiriyor.

Hafta sonu partisinin aday tanıtım programına katılmak için kente gelen AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Nurettin Nebati'nin yolunu kesen çiftçinin çağırısı şimdilik karşılık buldu. Dün basın açıklaması düzenleyen Nebati, Enerji Bakanı, Başbakan Davutoğlu ve DEDAŞ Yönetim Kurulu ile yaptığı görüşme sonucu sulama birliklerinin borcundan dolayı kesilmiş olan enerjisinin verilmeye başlandığını söyledi.

Nebati, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Güneydoğu'da elektrikle ilgili sıkıntıların giderilmesi için hükümet olarak gerekli çalışmaları yapmaya gayret ettiklerini söyledi.
Bu yıl özellikle bahar yağışlarının bölgede etkili olduğunu ifade eden Nebati, bundan dolayı sulama için bölge çiftçisinin fazla elektrik ihtiyacı duymadığını aktardı.

Nebati, sulama birlikleriyle anlaşma sağladıklarını duyurarak, şöyle devam etti: Şanlıurfa Güneydoğu'da sulu tarım ile uğraşan ve sulamada sürekli enerji sorunlarının olduğu bir ilimiz. Bu karşılaşılan problemleri hükümetimiz çözme hususunda titizlik ile takip etmektedir. Şanlıurfa'ya geldiğimiz andan itibaren İlimizin önemli problemi olan elektrik sorunu ile ilgili gerekli çalışmaları dün itibari ile yapmaya gayret ettik. Bugün saat 09:00 da brifingleri aldıktan sonrada DEDAŞ Bölge Müdürü ile birlikte sayın valimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve milletvekillerimizle toplantı yaptık. Toplantı neticesinde vatandaşlarımızın ve özellikle sulama birliklerinin karşılaşmış oldukları elektrik sorunları, problemlerinin çözümleri ile ilgili nasıl sağlayabiliriz bunu özellikle üretimlerin arttırılması konusunda Allah rahmetini esirgemedi bol bol yağmur verdi. Ben bu anlamda sayın valimize, belediye başkanımıza, il başkanımıza, milletvekillerimize özellikle teşekkür ediyorum. Gerek Enerji Bakanımızla gerek Başbakanımızla görüşmede gerekse DEDAŞ'ın yönetim kurulu başkanlarıyla yaptığımız görüşmede bugün itibariyle bir sonuca ulaştık. Borcundan dolayı enerjisi kesik olan sulama birliklerinin enerjileri bu akşamdan itibaren verilmeye başlandı ve artık kesintiler olmayacak."

URFASPOR'A DESTEK SÖZÜ

Nebati basın açıklamasında ayrıca Şanlıurfaspor'un hafta sonu oynadığı 4-0'lık Bucaspor galibiyeti nedeniyle Şanlıurfaspor Kulübü'nü tebrik ettiğini sözlerine ekledi. Şanlıurfa'da sporun gelişmesi anlamında her türlü desteği sunacaklarını dile getiren Nebati, "Şanlıurfaspor'un kendi sahasında aldığı başarıdan dolayı yönetimi ve futbolcuları kutluyorum. Milletvekili arkadaşlarımla ve Belediye Başkanımızla yaptığımız toplantıda Urfasporumuza maddi ve manevi her türlü desteği vereceğimizi de yönetime ilettik. Önümüzdeki sezon da Şanlıurfaspor'u şampiyonların liginde rabbim bizlere görmeyi nasip eylesin" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Nurettin Nebati Ahmet Davutoğlu Şanlıurfaspor Ak Parti Yerel Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title