Haberler

Nebati, AK Parti Kongre Hazırlık Komisyonu'na Seçildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Nureddin Nebati, 12 Eylül 2015'te gerçekleştirilecek olan AK Parti 5. Olağan Kongresi Hazırlık Komisyonu'na seçildi. Gündemi değerlendiren Nebati, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun isteğiyle, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Şanlıurfa Milletvekilli, AK Parti MKYK ve MYK üyesi Nureddin Nebati'ye yeni bir görev daha verildi. Nebati, 12 Eylül 2015'te gerçekleştirilecek olan AK Parti 5. Olağan Kongresi Hazırlık Komisyonu'na seçildi. Parti tüzüğünde ek bir madde ile 3 dönem kuralının esnetilmesi planlanan kongre ile 7 Haziran'da seçime giremeyen 70 eski milletvekili ve bu yıl 3. dönemine giren 26 milletvekilinin yeniden aday olabilmesinin yolu açılacak.

Tek liste ve tek adayın olacağı tahmin edilen kongre çalışmalarıyla ilgili İHA'ya bilgi veren Nebati, "Dünya ve ülke kamuoyunun dikkatini çeken ve partimiz için de çok önemli olan bu kongrenin ağır sorumluluğu omuzlarımıza yüklendi. Komisyondaki arkadaşlarımızla titiz bir şekilde çalışarak, hazırlıkları en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu görevden de alnımızın akıyla çıkmayı başarırız" dedi.

"ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ OLDU"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Başbakan Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a iade etmesini de değerlendirdi. Davutoğlu'nun koalisyon için samimi şekilde çalıştığını belirten Nebati, "Koalisyon da olsa hükümet kurulabilmesi için AK Parti, üzerine düşen tüm adımları samimi bir şekilde atarken, muhalefet partiler yine tutarsız tavırlar sergiledi. Muhalefet, önümüzde tek bir seçenek bıraktı. Bu da yine halkımızın iradesidir. Bu yönden erken seçim kaçınılmaz oldu" diye konuştu.

SEÇİM HÜKÜMETİ

Nebati, seçim hükümetinin haftaya kurulacağı ve kabinenin ise önümüzde hafta sonuna kadar açıklanacağı yönündeki iddialara da cevap verdi. Nebati, "Bu, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başbakanımız Davutoğlu'nun vereceği bir karardır. Biz en kısa sürede gerekli çalışmaların yapılacağını biliyor, en kısa sürede de kamuoyu ile paylaşılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

HDP'NİN BAKAN ADAYLARI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, seçim hükümetinde HDP'ye düşecek olan 3 bakanlık için Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Mersin Milletvekili Dengir Mir Fırat, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın isimlerinin gündeme geldiği yönündeki iddialara, "AK Parti ve diğer tüm partiler, kabineye girecek isimleri için en iyi şekilde değerlendirecektir. Hep birlikte ne olacağını yakın bir zamanda göreceğiz" cevabını verdi

TERÖR OLAYLARI

Ülke genelinde son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinan Nebati, terör olayları ile birlikte çözüm sürecinin öneminin bir kez daha anlaşıldığını kaydetti. Çözüm sürecinin Şanlıurfa için de çok önemli olduğunu vurgulayan Nebati, "Son günlerde ortaya çıkan tablolar, AK Parti iktidarları, tek başına bu ülkeyi ne kadar kararlı ve istikrarlı yönettiği daha net bir şekilde gösteriyor. Ülkenin geçtiği kritik süreçte Ak Parti'ye ne kadar ihtiyaç olduğu daha iyi anlaşılıyor. Her şeye rağmen bugünlerde ülkemizin her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var" dedi.

ŞANLIURFA PROGRAMLARI İPTAL OLDU

Nebati, son dönemde yaşanan terör olayları ve seçim süreci nedeniyle partinin MKYK ve MYK toplantılarının da sıklaştığı belirterek, kongre komisyonu çalışmaları MKYK ve MYK toplantıları nedeniyle seçim bölgesi Şanlıurfa'ya gelemediğini kaydetti. Şanlıurfa'nın sadece seçim bölgesi olmadığını, aynı zamanda baba ocağı olduğunu söyleyen Nebati, planladığı 2 ayrı programı da yoğun çalışmalar nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığını ifade etti. Hem memleket hasreti hem de bölge insanları ile buluşmayı çok arzuladığını anlatan Nebati, ülke ve bölge sorunlarının çözümü ve bu çözüme katkı sağlamanın her şeyden önce geldiğini kaydetti.

Nureddin Nebati, "Seçim sonrası baba ocağına gidip, o mübarek topraklarla hasret gidermek istedim. Ayrıca seçim sürecinde sık sık buluştuğumuz bölgenin vefakar insanları ile yeniden kucaklaşmak istiyorum. Bu arzularım doğrultusunda 2 kez bölgeye program düzenledim ama ikisini de iptal etmek zorunda kaldım. Ankara'daki çalışmalar hem ülkemiz hem de bölgemiz geleceği için çok önemli. Ayrıca beraber yola çıktığımız Başbakan Davutoğlu, bakanlarımız, diğer parti yönetici arkadaşlarımızı da yarı yolda bırakamazdık. Yine de bulduğum ilk fırsatta Şanlıurfa'ya geleceğim" dedi.

Bölge için verdikleri sözlerin de arkasında olduklarını anlatan Nebati, "Seçimden ne Şanlıurfa'yı, ne de sorunlarını unuttuğumuzu sanmayın. Her fırsatta bu sorunların çözümü için uğraşıyoruz. Tüm yoğunluğumuza rağmen meclise gelenler, telefonla bize ulaşıp, sorunlarını dile getirilen en kısa sürede çözüm üretmek için azami gayret gösteriyoruz. Ülke sorunlarına rağmen bölge sorunlarıyla da bizzat ilgilenmeye devam edeceğim" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nureddin Nebati Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title