Haberler

    Ne Gemi Ne Uçak! O Bir "Ekranoplan"!

    Bir geminin tüm yeteneklerine sahip bir uçak düşünün ya da bir uçağın okyanusta yüzebildiğini! Buna gerek yok... İşte Rusların askeri projesi: Ekranoplan!Savaş stratejisi konusunda oldukça başarılı bir millet olduğu öne sürülen Rus'ların bir ulaşım aracı daha gün yüzüne çıktı.

    Bir geminin tüm yeteneklerine sahip bir uçak düşünün ya da bir uçağın okyanusta yüzebildiğini! Buna gerek yok… İşte Rusların askeri projesi: Ekranoplan!

    Savaş stratejisi konusunda oldukça başarılı bir millet olduğu öne sürülen Rus'ların bir ulaşım aracı daha gün yüzüne çıktı. Hazar Denizi Canavarı unvanına layık görülen ve Rusya'nın soğuk savaş esnasında görevin belkemiği olan Ekranoplan, yüzebilen bir uçak, uçabilen bir gemi olacak şekilde geliştirilmiş.

    1960'lı yılların ortasından Amerika'nın casus uyduları tarafından tesadüfen görüntülenen Ekranoplan, bu keşfe kadar hiç bir ülke veya ekip tarafından farkedilmemiş. 20.yy'ın sonlarına doğru gizemini yitiren ve tam anlamıyla görüntüsü alınan yarı gemi yarı uçak aracı, Sovyet lideri Nikita Kruscev'in yakın arkadaşı Aerodinamik Uzmanı Rostislav Alekseyev tarafından geliştirilmiş.

    Sürekli olarak denizin 15-20 Metre üzerinde uçabilen ve özel jet motorları sayesinde çok ani şekilde hızlanabilen Ekranoplan, normal jetlere oranla yarısından da az bir yakıtla hareket ediyormuş. Denizde dalga oluşturmadığı ve yüksekten uçup radar hava sahasına girmediği için savaş süresince gizemini korumayı başarmış.

    Aynı anda 500'e yakın kişi taşıyabilen dev aracın, savaşın bitmesiyle savunma projesiyle birlikte askıya alındığı biliniyor. Ekranoplan'ın tüm görsellerine galerimizden ulaşabilir ve gezinebilirsiniz.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Rusya Federasyonu Hazar Denizi Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title