Haberler

NDS'nin Gelecek Hafta Etkinlikleri

Güncelleme:

NDS'nin Gelecek Hafta, Burak Çelibi piyano konseri ve "Eğitim ilişkisinin merkezinde arzu" konferansı etkinlikleri düzenlenecek.

Burak Çebi, piyano Konseri

27 mart Saat 19.30'da

Piyano Yarışması İstanbul - Orchestra'Sion'un Birincilik Ödülünü Paylaşan Sanatçı

Program:

J. HAYDN: Piyano Sonatı Hob.XVI: 51 Re Majör
A. BERG: Piyano Sonatı Op.1
F. LISZT: Transendental Etüdler'den No. 11 , Harmonies du soir
C. DEBUSSY: L'isle Joyeuse
*** Ara ***

C. DEBUSSY: 12 Prelüd, 1. Kitap
Burak Çebi, piyano


1985 yılında Izmir`de doğan Burak Çebi müzisyen bir ailede yetişti ve küçük yaştan itibaren klasik batı müziği ve piyano ile içiçe oldu. 6 yaşında piyano dersleri almaya başlayan sanatçı, 1996-2004 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında eğitim gördü ve 2004 yılında Almanya`da Nürnberg Yüksek Müzik Okulunda okumaya hak kazanıp eğitimini burada devam ettirdi. 2011 yılında aynı okulun Konser Solistliği bölümünden başarıyla mezun oldu.

Burak Çebi, 2013 yılında İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Orkestra Sion Piyano Yarışması'nda 1. olmuştur. Bunun dışında Münih`te düzenlenen Klavierpodium 2008 Uluslararası Piyano Yarışmasından ödüller almış olan Burak Çebi, ayrıca 2011 yılında Nürnberg Mozart Derneği`nin düzenlediği oda müziği yarışmasında 4.'lük ödülü almıştır. Sanatçı çeşitli zamanlarda DAAD, Nürnberg Sparda Bankası ve Richard Wagner Derneği'nin burslarına layık görülmüştür.

Ilk solo resitalini Izmir`de 2002 yılında vermiş, 2007 yılında Ibrahim Yazıcı yönetimindeki Izmir Devlet Senfoni Orkestrası ile ilk orkestralı konserini gerçekleştirmiştir. Berlin'deki ilk önemli konserini 2012 yılında Berliner Camerata ile gerçekleştiren sanatçı bu konserde Wolfgang Amadeus Mozart'ın 9 numaralı Piyano Konçertosu'nu ve Türk bestecilerin eserlerini seslendirmiştir.

Ingeborg Schmidt-Noll tarafından eğitilmiş olan sanatçı, ayrıca Jura Margulis, Jean Francois Antonioli, Filippo Gamba, Wolfgang Manz, Werner Bärtschi gibi önde gelen piyanistlerle de ustalık sınıfları ve workshoplar yapmıştır.

Eğitim ilişkisinin merkezinde arzu
Konferans : 29 mart saat 15.00'de
Çeviri: Nami Başer

Yer : Notre Dame de Sion Fransız Lisesi gösteri salonu

Transfer ve ötesi, öğrenme ve yaratıcılık koşulları


Geçmişe göre günümüz öğretmenleri, sunduğumuz bilgilere gittikçe daha fazla sayıda öğrencinin kapalı kaldığını görmekteler. Öğrencilerin bir formasyon dinamiğine angaje olması, az görülür bir olgu halini aldı. Bu tanı doğruysa, bunun nedenlerini bulmamız ve çözümler önermemiz gerekecektir.

Üzerinde düşünülmesini önerdiğim varsayım, öğrencinin öğretmenle olan iletişim bağının yoksullaştığı, hatta değerini yitirdiğidir. Bu durumda öğrencinin öğrenme sürecine katılması ortadan kalkmakta ve öğretmenin de bilgi aktarma işleviyle ilgili saygınlığı zarara uğramaktadır.

Çözüm, öğretmen - öğrenci arasındaki aktarım bağına yeniden değer kazandırılarak, öğrencinin bilgiyle yeni bir bağlantı şekli kurmasındadır. İşte burada, öğretim uygulamalarının özelliğine uymak suretiyle, psikanalizin dayanak noktaları belli bir yarar sağlayabilir.

Eğitim Bilimleri araştırmacısı Sayın Marie Liévain'in konuşması bu konunun sorgulanmasına yardımcı olacaktır.

İzleyicilerin sorularına, özellikle konumuzla ilgili sorunlar yaşayan öğretmenlerin sorularına geniş bir yer ayrılacaktır.

Guy de Villers Grand-Champs

Guy de Villers Grand-Champs felsefe doktoru (Louvain Katolik Üniversitesi, Belçika) ve psikanalisttir. Louvain Katolik Üniversitesi'nin, Eğitim Felsefesi kürsüsü sahibi olduğu Psikoloji Ve Eğitim Bilimleri Fakültesinde onursal profesördür. Yetişkinler için açık fakülte (FOPA)'nın kurulmasına katkıda bulunmuştur . Araştırmacı olarak, Louvain-La-Neuve'de İnsan Bilimlerinde Biyografi yönteminin öncüsüdür. Bernadette Courtois (Paris), Pierre Dominicé (Cenevre) ve Gaston Pineau (Montréal - Tours) ile birlikte, başkanlığını yapmış olduğu Uluslararası Gelişim Sürecindeki Yaşamların Öyküsü Derneği'ni (ASIHVIF) kurmuştur.

Psikanalist olarak, Belçika'da Freud'un Davası Derneği (ACF-B), Paris'te Freud'un Davası Okulu (ECF) ve Dünya Psikanaliz Derneği (AMP) üyesidir. Brüksel Klinik Birimi'nde (Freud'un Alanı Enstitüsü) öğretim üyesi ve Louvain-La-Neuve bir Psikanaliz Araştırma Seminerinin ortak sorumlusudur. Tek başına ya da başkasıyla birlikte, gerek etik, gerek oluşum halindeki öznenin boyutu konularını işleyen çok sayıda eser ve makale yayınlamıştır. Bir toplum hizmeti çerçevesinde, sosyal çalışma yapan kişileri (öğretmen, eğitimci, terapist, yetişkin eğitmeni) denetlemektedir.

Marie Liévain-Vantieghem

Marie Liévain, Klinik psikolojisi mezunudur (Brüksel Marie Haps Özgür Enstitüsü) ve Belçika'daki Tıp Pedagoji Enstitüsünde çalışmıştır. Fransa'daki Rouen Üniversitesi'nde Eğitim Bilimleri doçenti ve araştırmacısı olup, psikanalitik yönelime klinik bir yaklaşım uyarınca eğitim ve formasyon alanında çalışmalar yapmaktadır. Özellikle, Pedagoji ilişkisinde transfer olgusu sorunuyla ilgilenmektedir. Ayrıca çeşitli enstitülerde hemşire ve eğitimcilere başlangıç formasyonu çerçevesinde eğitim vermiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title