Haberler

Nbc New York'ta Protesto Edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Türkiye aleyhine asılsız haberler yapan ve bu haberler nedeniyle özür talebini cevapsız bırakan Amerikan yayın kuruluşu NBC, New York'taki merkez binası önünde protesto edildi.

Bir dönem Federal Soruşturma Bürosunda (FBI) çevirmen olarak çalışan, haber sitesi Newsbud'un kurucu editörü aktivist Sibel Edmonds NBC'nin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'dan sığınma talep ettiği ve uçağının Almanya'ya hareket ettiği" yönündeki skandal haberine karşı başlattığı mücadelesini New York'ta devam ettirdi.

Darbe girişimi sırasında asılsız haber yapan NBC'nin merkez binası önünde düzenlenen protestoya Kanada'nın Montreal kenti ve ABD'nin farklı şehirlerinden gelenler ile Türk toplumunun üyeleri katıldı. Azerbaycan Türkleri ile Massachusetts'den gelen Ahıska Türkleri de gösteriye destek verdi.

Türk işadamı İbrahim Kurtuluş ve Sibel Edmonds, NBC binasının önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında, NBC'nin ilkesiz yayıncılığını protesto ettiklerini belirten Edmonds, "Gazetecilik etiğine hiçbir şekilde uymayan NBC'nin herkese özür borcu var." dedi.

NBC'nin kanlı darbe gecesinde kabul edilemeyecek bir gazetecilik yaptığını ifade eden Edmonds, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'dan sığınma talep ettiğine ilişkin haberinin kasıtlı ve yanlış olduğunu söyledi.

Edmonds, "Cumurbaşkanı'nı destekleyip desteklemediğiniz önemli değil, bu Türkiye halkının konusu, demokratik yollarla seçilmişi devirmeye çalışmak kimsenin işi değil." açıklamasında bulundu.

"Bu bir savaş taktiğidir"

Gösterinin ardından AA muhabirinin sorularını cevaplayan Edmonds, Washington'daki Türk Büyükelçiliğinin NBC'ye resmi olarak iki mektup gönderdiğini ve NBC'nin buna bir cevap yanıt vermediğini aktararak şöyle devam etti:

"Bu demektir ki bu haberi hazırlayıp yaymaları yanlışlıkla olmuş bir olay değil. Bu istenerek olmuş bir olay. Bu da NBC'nin Türkiye'de yapılan darbede isteyerek bir rol oynadığını gösteriyor. Bu ABD'yi ve bütün dünyayı ilgilendiren bir olay. Yani kalkıp büyük bir medya kuruluşunun yanlış bir haberi bile bile yaymasının hedefi Türkiye'deki darbeyi gerçekleştirmektir. Bu bir savaş taktiğidir."

Darbe girişiminde NBC, Pentagon, CIA ve Gülen'in de rolü olduğunu savunan Edmonds, "Bunlar bir araya gelince kimin ne rol oynadığı tamamıyla açığa kavuşmuş oluyor." dedi.

Edmonds, NBC'nin özür dilemediğine işaret ederek "Şu an Türkiye'ye bakıp bunu yapmadılar. Bu demek ki hala darbeciler tarafındalar. Bu tutumda oldukları sürece biz onları bir gazeteci olarak göremeyiz. Çünkü bu bir gazetecinin rolü değil." değerlendirmesini yaptı.

"Bu kadar delile rağmen kimin tarafındasınız NBC?"

İş adamı Kurtuluş da gösteri sırasında yaptığı açıklamada, NBC'yi yalan haberinden dolayı özür dilemeye davet ederek şunları söyledi:

"Neden tereddüt ediyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti'nden ve Türk halkından özür dileyin. Yoksa bizim iadesini istediğimiz bir numaralı teröristin, El Kaide'nin ve DAEŞ'in tarafında mısınız? Bu kadar delile rağmen kimin tarafındasınız NBC? Türkiye Soğuk Savaş döneminden beri ABD'nin güvenlik müttefiki. Kore'de Türk çocukları özgürlük için şehit oldu. ABD için Türkiye'nin yanında olma, dostluğunu gösterme zamanı."

ABD medyasından adil ve dengeli gazetecilik beklediklerini vurgulayan Kurtuluş, Oregon'dan uzun süren bir uçak yolcuğuyla protesto için New York'a gelen Sibel Edmonds'a teşekkür etti.

"İlk defa bir medya kuruluşunun bir darbeye karıştığını görüyoruz"

Protestoya Kanada'nın Montreal kentinde gelerek destek veren William Wanklyn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlk defa bir medya kuruluşunun bir darbeye karıştığını görüyoruz. Aktivist değilim ama bu beni şoke etti. Türk halkını ve bu konuyu ciddiyetle ele alan Sibel Edmonds'u desteklemek için buradayım." dedi.

Protesto sırasında "Gülen kanunun üstünde değil", "Gülen Türkiye'nin bir numaralı teröristi", "ABD, Gülen'i sınır dışı etmek zorunda" yazılı dövizler taşıyanlar, "Özür bekliyoruz" ve "Utan NBC" sloganları attı.

FBI'de çevirmenlik yaptığı dönemde 11 Eylül saldırılarıyla ilgili bazı usulsüzlüklerin hasır altı edildiğini öne sürmesiyle görevine son verilen Edmonds, 2004'te dürüstlük ve etik değerlerden yana tavır alan istihbarat çalışanlarına her yıl verilen Sam Adams Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan New York Montreal Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title