Haberler

NBA Yıldızı Nowitzki sıkı bir futbol takipçisi çıktı

Güncelleme:

NBA'de Dallas Mavericks forması giyen Alman yıldız Dirk Nowitzki sıkı bir futbol takipçisi çıktı.

Almanya'da özel bir karşılaşmada forma da giyen Nowitzki futbolu yakından takip ediyor, yorum yapıyor hatta maçlara gidiyor. Premier Lig maçlarını kaçırmayan ve ailesinden dolayı Norwich'i tutan tecrübeli basketbolcu için Türk futbolcu Mesut Özil'in de formasını giydiği Arsenal, ikinci sırada geliyor.

Nowitzki'ye göre futbol dünyada her zaman 1 numarada kalacak fakat kendi spor dalı basketbol da tüm dünyaya yayılacak.

İşte Nowitzki'nin, Bayern Munich'in Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a karşı şansının ne olacağından Holger Badstuber'in sakatlığına, futbol yorumcularını aratmayacak değerlendirmeleri;

Bayern Munich'in Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a karşı şansının ne kadar olduğunu düşünüyorsun?

Birçok sakatlık sorunu yaşadıkları için geçen sene olduğu kadar güçlü değiller. Ama Franck Ribery yakında iyileşecek. İzlemesi ilginç olacak. Geniş bir kadroları var, öne çıkıp oynayacak birçok oyuncuları bulunuyor. Juventus'u yenecekler ama ondan sonrası daha zor olacak. Barcelona hâlâ yarışta, zorlu bir rakip. Şu anda Bayern'in onları yenecek güçte olduğundan emin değilim. Geçen yıl Berlin'deki final maçına gittim. Bayern'in başaracağını umuyordum ama mücadeleleri yeterli gelmedi. Ama final de müthiş bir deneyimdi.

Avrupa futbolunu ne kadar takip edebiliyorsun, saat farkı sorun yaratıyor mu?

Aslında sabahları antrenmandan önceye denk geldiği için iyi oluyor, birçok karşılaşmayı izleyebiliyorum. Kayınbiraderimle birlikte (Martin Olsson) her hafta Norwich maçlarını izliyoruz. 2 yıl önce NBC'nin Premier Lig yayın haklarını alması ve her maçı HD kalitesinde yayınlaması çok iyi oldu. Daha öncesinde birkaç maçtan fazlasını izlemek zor oluyordu. Diğer kayınbiraderim (Marcus Olsson) Derby'de oynamaya başladı ama onun maçlarını burada televizyondan takip edemiyoruz. Yine de Premier Lig'in sıkı takipçileriyiz.

Mesut Özil'e övgü yağdırdı

Mesut Özil'in Arsenal asist rekorunu kıracağını düşünüyor musun?

Bence sezon bitmeden bunu kesinlikle başarabilir. Etrafında iyi golcüler var ve iyi bir sezon geçiriyorlar. Özil de bu sisteme uygun bir görüntü veriyor ve çok iyi oynuyor. Arsenal her zaman sevdiğim ve Norwich'ten sonra maçlarını izlemeye bayıldığım bir takım. 4 Alman oyuncu birlikte oynarken harikaydılar. Norwich, ailemizden dolayı benim için ilk sırada gelir, daha sonrasında ise Arsenal. Bu sezon Leicester için de çok mutlu oldum. Mükemmel bir çıkış içerisindeler ve lig şampiyonu olmayı başarırlarsa harika olacak.

Wurzburg'da büyürken çok futbol oynar mıydın?

Ben pek futbol oynamadım. Okuldayken biraz oynadım ama bir kulüpte yer almadım. Daha çok hentbol ve tenis oynadım, daha sonra da basketbola başladım zaten. Futbol için fazla uzun boylu ve zayıftım. Per Mertesacker tarzı bir oyuncu olup tüm gelen topları kafayla uzaklaştırabilirdim belki de. Ama futbolda hızlı olmanız gerekiyor. Bu da bana pek uygun değil.

Dallas'taki takım arkadaşların futbolla ilgileniyorlar mı?

Zaza Pachulia bir Avrupalı (Gürcistan) ve büyük bir Barcelona taraftarı. Birbirimize hep futbol konusunda laf atarız. Kondisyon antrenörümüz de önceden New York Red Bulls'ta çalışıyordu, onunla da futbol konusunda bir hayli konuşuyoruz.

Futbola dair en iyi anın nedir?

Almanya'nın Roma'daki 1990 Dünya Kupası'nı kazanması. Ben 12 yaşındaydım. Herkes deli gibi etrafta koşturup, atlayıp zıplıyordu. (Andreas) Brehme Arjantin'e karşı penaltı golü attığında aklımın başımdan gittiğini hatırlıyorum. Harika bir gündü. Daha sonra ise, 2 yıl önce Mario Götze tekrar kupayı kazandıran golü attığında sevinçten masadan düştüm. O da müthiş bir galibiyetti.

Basketbol, Dünya Kupası'nın popülerliği ve büyüklüğüyle rekabet edebilecek duruma gelecek mi sence?

Bence Dünya Kupası her zaman en büyük spor etkinliği olacak. Öyle de olmalı zaten. Ama ben lige katıldığımdan beri basketbol da sürekli büyüme halinde. Bu süre içerisinde o kadar büyüdü ki, artık Avrupa'nın yanı sıra Afrika'dan, Avustralya'dan, Çin'den gelen oyuncularımız da var. Tam bir dünya sporu haline gelmeye başladı. Basketbolun sessiz bir ilerleyiş içerisinde olduğunu ve izlemesi zevkli bir oyun olduğunu düşünüyorum. Futbol her zaman bir numarada kalacak ama bizim de tüm dünyaya yayılacağımız konusunda iyimserim.

Holger Badstuber'in sakatlığı konusunda ne düşünüyorsun?

Onun için gerçekten çok zor durum. Kendisine Twitter'dan da özel mesaj attım. Önceden yaşadığı sakatlıklar ve şimdiki sakatlığı (sırtında) ile yaşadığı zorluklar gerçekten çok üzücü. Ama hemen geri dönüp mücadeleye devam etmesi saygıyı hak ediyor. Mücadeleyi hiç bırakmaması çok etkileyici. Sürekli çalışıyor ve bir an önce düzelip tekrar oynamak için çabalıyor.

Sakatlık konusunda kendisine verebileceğin bir tavsiye var mı?

Hemen iyileşeceğinden eminim. Şu ana kadar o kadar çok şey yaşadı ki ona neyin iyi geleceğini kendisi daha iyi biliyordur. Bence yapabileceği en iyi şey mücadeleye yavaş başlamak ve sonunda daha fazlasını vermek.

NBA Replay Center, oyun içi kararlar konusunda iyi bir yardımcı oldu. Bundesliga'nın veya diğer liglerin de bunu kullanacağını düşünüyor musun?

Aslında kullanılmasını çok isterim. Eğer hakem yanlış bir ofsayt kararı veriyorsa ve bu karar tüm oyunu etkiliyorsa, maç sırasında geriye dönüp kararı kontrol etmelerini isterim. Elbette sistem oyunun durup kararın beklendiği NBA gibi olmak zorunda değil. Oyun devam ederken maçı inceleyen bir kişi görevlendirilebilir ve (yanlış kararlar için) pozisyonun tekrar oynanmasına karar verebilir. Futbolun liderleri biraz geleneksel. Bu sistemin futbolu öldüreceğini düşünüyorlar ancak ben aynı fikirde değilim. Eğer Şampiyonlar Ligi finalini kaybediyorsam, gerçekten hakkımla kaybettiğimi bilmek isterim. Bu sistem hakkında duyduğum mazeretlerden biri ise oyunun herkes için aynı olmasını, futbolun tüm seviyelerinde aynı kalmasını istemeleri. Yeterli bütçe olmadığından dolayı Altıncı Lig'de bu uygulanamayabilir ama en üst seviyede bu sistemin kullanılması gerektiğini düşünüyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mesut Özil Dallas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title