Haberler

NBA Kapıları AA'ya Tamamen Açık!

Güncelleme:

Son yıllarda yaptığı atılımlarla uluslararası haber ajansları arasında saygın bir yer edinen AA'nın, özellikle Getty Images ile gerçekleştirdiği dağıtım ortaklığıyla beraber sektördeki bilinirliğinin artması yeni mecraların da önünü açtı.

Önceki yıllarda sadece Türk basketbolcuların formasını giydiği takımların maçlarına akredite olabilen AA, uzun süren görüşmeler sonucunda NBA'de istediği her maçı fotoğraflayabilme imkanını elde etti.

AA'nın New York Temsilciliği'nde fotomuhabiri olarak görev yapan Cem Özdel, NBA maçlarının fotoğraflanması için ilk girişimlerini, iki yıl önce ekim ayında yaptıklarını söyledi.

Akreditasyon görüşmelerini, İngiltere'de bulunan ilgili şirketle gerçekleştirdiklerini anlatan Özdel, şunları söyledi:
"İlk görüşmelerde ilk etapta New York'ta oynanan NBA maçlarını çekmek istediğimizi ilettik ancak bize bunun mümkün olamayacağını, bizi Türk sporcuların yer aldığı takımların maçlarına, yer garantisi olmadan akredite edebileceklerini bildirdiler.

Aslında en büyük sorun, Anadolu Ajansı kimdi ve niye bu maçları çekmek istiyordu? Defalarca yapılan yazışmalarda kurumun her geçen gün büyüdüğü, bu büyüme çerçevesinde NBA maçlarını çekmek istediğimiz belirtilse de olumlu sonuç alınamadı ve 2012-2013 sezonu malesef fotoğraflanamadı."

2013-2014 sezonu öncesi yeniden akredite başvurusu yaptıklarını ifade eden Özdel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kez de yazışmaların İstanbul'daki Leo Burnett isimli bir organizasyon şirketi üzerinden yapmamız söylendi. 2013 yılı haziran ayından itibaren yazışmalar tekrar başladı. Kurumu ve fotoğrafçıları tanıtan yazılar, taranmış basın kartları, ABD'de kullanılan basın kartlarının kopyaları ve numaraları, takip ettiğimiz organizasyonlardan örnek fotoğraflar gibi istedikleri her şeyi gönderdik, ancak yine sonuç alınamadı. Sadece Türk sporcuların maçları için başvurabileceğimiz bildirildi."

Cem Özdel, bu yıl haziran ayında ise Miami'de yapılan final maçlarına davet edildiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"2014-2015 sezonu öncesi tekrar başlayan akredite başvurularımızı İstanbul'daki Leo Burnett şirketiyle yaptık. Şirketin bizim adımıza İngiltere ile gerçekleştirdiği yazışmalar bu kez olumlu sonuçlandı ve en azından maçların büyük bölümünü çekebilme izni almış olduk. Şu an itibarıyla sadece New York'ta değil, ABD'nin herhangi bir kentindeki NBA maçına akredite başvurusu yapabiliyoruz, medya yoğunluğu bulunan New York ve Los Angeles dışındaki kentlerdeki maçlara akredite olabiliyoruz, New York'ta ise yerel medya kuruluşlarının önceliğinin ardından akredite olabiliyoruz."

"KURUMUMUN İSMİNİ GÖRMEK ÇOK ANLAMLIYDI"

Cem Özdel, akredite olabilmelerinde, AA'nın önde gelen görsel ve diğer medya ürünleri yaratıcısı ve dağıtıcısı Getty ile ortaklığının büyük katkısı olduğuna dikkati çekerek, "İş yaptığımız insanlar ürettiklerimizin nerelerde yayınlandığını görmek istiyorlar. Siz dünyanın en güzel fotoğrafını da çekseniz, bunu pazarlayamadıktan sonra o sadece sizin için güzel fotoğraf olmaktan öteye geçmiyor. Getty ile yapılan anlaşmalar sonucunda AA imzalı fotoğrafların dünya genelinde yayınlanmaya başlaması, bilinirliğin artması, bizim bu akreditasyonu almamızda ciddi şekilde etkili olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

New York'taki Madison Square Garden'daki ilk maça gittiğinde, fotomuhabirleri için asılan oturma listesinde, "Anadolu Agency (Turkey)" ibaresini gördüğünde gurur duyduğunu dile getiren Özdel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok anlamlıydı. Daha sonra listeyi inceleyen fotomuhabirlerinin kendi aralarında, 'Türk basketbolcu mu var?', 'Türkiye'den ünlü bir misafir var herhalde' şeklinde konuştuklarını duydum. Daha sonra yaptığımız konuşmalarda bundan böyle maçlara geleceğimizi söylediğimde şaşırdıklarını gördüm. Hatta bazılarının 'Maçlarda size freelance çalışabilirim' bile demesi hoşuma gitti."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anadolu Ajansı İstanbul New York Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title