Haberler

Muharrem Erkek: PYD ile Sınır Olmamızda Hiçbir Sakınca Yok

Güncelleme:

Mardin'de konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiçbir sakıncası yok" şeklinde konuştu.

Mardin'e gelen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve CHP Mardin eski Milletvekili Mahmut Duyan, işadamlarının sıkıntılarını dinleyerek, partinin meclisteki çalışmalarını anlatmak üzere Organize Sanayi Bölgesi'nde basın toplantısı düzenledi. Nazlıaka, "Suriye ve Irak'tan bahsedildi. Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiç bir sakıncası yok." açıklamasında bulundu.

DİYARBAKIR VE MARDİN'DE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDULAR

Mardin OSB'de faaliyet yürüten işadamlarını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen CHP'li milletvekilleri, daha sonra burada değerlendirmede bulundu. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıkaya, yaşanan olaylar ve can kayıpları nedeniyle bölge insanının hassasiyetini anlamak, yapılabilecekleriyle ilgili tespitlerde bulunmak üzere daha önce Diyarbakır'a ardından da Mardin'e geldiklerini söyledi.

"23 FAİLİ MEÇHUL ÖNERGEMİZ AKP TARAFINDAN REDDEDİLDİ"

Terör olaylarının araştırılması için TBMM'ye verdikleri önergenin AKP ve MHP oyları ile reddedildiğini anımsatan Nazlıkaya, faili meçhul cinayetlerin çözülmesi konusunda, araştırma komisyonu kurulması için meclise 23 kez önerge verdiklerini ve 23'ünün de AKP milletvekillerinin parmakları ile reddedildiğini anlattı.

"KOALİSYON İÇİN HİÇBİR ZAMAN SORUMLULUKTAN KAÇMADIK"

CHP'nin koalisyon sürecinde üzerine düşeni yerine getirdiğini kaydeden Nazlıkaya, CHP'nin hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadığını ve ülkenin refaha ulaşması için değil elini, gövdelerini bile koymaya hazır olduklarını ifade etti.

BASINA YÖNELİK BASKILARA TEPKİ GÖSTERDİ

Basına yönelik baskıları da değerlendiren Nazlıkaya, "Biliyorsunuz 4 büyük bir güç var. Bunlar yasama, yürütme, yargı ve medya ve bu 4 güç birbirinden bağımsız olmak zorunda. Ancak maalesef bu Türkiye'yi yöneten zihniyet, basılmamış kitapları bomba olarak görüyor. Gazetecileri, 'boynuna tasma takılmışlar ve takılmamışlar' diye ikiye ayırarak, mesleği de itibarsızlaştırıyor ve her fırsatta medyaya da hükmediyor. Bizler bu şekilde her türlü baskıya karşıyız.

"KOMŞULARIMIZLA KAVGALI OLARAK BÖLGESEL GÜCE DÖNÜŞEMEYİZ"

Sıfır sorundan aldılar, sırf sorun yaptılar, bugün kaç ülkede büyükelçimiz yok biliyor muzunuz? 8 ülkeden büyükelçiliğimizi çektik. Aralarında Irak ve Suriye de var. Komşularımızla kavgalı olduğumuz bir süreçte, bizim ne ekonomik, ne sosyal, ne kültürel olarak bir bölgesel güce dönüşmemiz mümkün değil. Bu sorunları çözmek zorundayız. Bu yüzden bize yetki verin diyoruz" diye konuştu.

"PYD İLE SINIR OLMAMIZDA BİR SAKINCA YOK"

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise, Türkiye'de temel sorunun demokrasi olduğuna dikkat çekerek, "Dünyada melez demokrasi sınıfındayız. Türkiye'de demokrasi askıya alınmış. Birinci önceliğimiz, birinci sınıf demokrasi ki bu seçim bildirgemizde de var. Suriye ve Irak'tan bahsedildi. Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiç bir sakıncası yok" şeklinde konuştu.

CHP heyeti, daha sonra valilik ve esnafı ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aylin Nazlıkaya Muharrem Erkek Çanakkale Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (357)

TU GULA SERİ CİYANİİİİ MUS MERKEZ:

Her biji kurdistan

29
187
yanıtYanıtla
dadaş:

yalaka chp seçim yalakalığı yapiyor yine

106
14
yanıtYanıtla
EMRE:

Ne kardeşi lan hain kürtler bizim bir numaralı düşmanımız

81
34
yanıtYanıtla
Bayram:

Chp yillardir niye yüzde 30 dan fazlasini alamiyorum diye kendine bir sor.bak yaptiginiz politikalar zihniyetiniz halktan uzak olusunuz halki anlayamamaniz ne zaman hükümete gelseniz demokrasi laiklil diye milletin diniyle ezaniyla bas örtüsüyle ugrastiniz bu memlekete bir dikili agac bile birakmadiniz.bana biri söylesin chp iktidardayken yaptigi büyük projeyi söylesin ben 40 yasindayim hatirlamiyorum yapilanlarada karsi ciktiniz hep.simdide diyorsunuz pyd sinirimizda olsa ne olur.pyd nin sinirda olmasini israil ve amerika istiyor Türkiye politikasi degil.bu zihniyetinizle kimlere hizmet ettiginizi acikca belli ediyorsunuz siz Türkiyenin partisimi yoksa israilin amerikaninmi acikca söyleyin milleti kandirmayin

84
12
yanıtYanıtla
Alparslan:

Biz kardeşsek demişsin sen pkk ile pyd ile kardeşsin. Türk senin düşmanındır. Türk seni ve ardından gelenleri yoketmeden Türke rahat yok.

50
41
yanıtYanıtla
Viyana-pinar:

evet kardesizzzzzz akilli (!) bayan! sizler Erdogan nefretinizden dolayi Türkiye''deki bütün terör örgütüne destek veren, arka cikan Parti disinda bir olusumsunuz sadece. Atatürkün adiyla size verilen oylara cok yazik oluyor!!!!

75
15
yanıtYanıtla
Zeki:

Chp = HDP = dhkpc = pkk bunu anlayin artik bunlar vatan hainleri

62
24
yanıtYanıtla
ALİ:

Ulan kardeş dediğin hainler askerimizi polislerimizi şehit ediyor düşmanımız onlar bizim

60
23
yanıtYanıtla
Bence güvenmeli:

Tabi pyd onlar bizim kadeşlerimiz. Onlara güven meliyiz .

25
55
yanıtYanıtla
hainlerin bol olduğu ülke türkiye:

Bende CHP HDP itlerini adam ve insan sanırdım yok degillermis

64
15
yanıtYanıtla
Tüm 357 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title