Haberler

Nazlı Ilıcak, Oyunu Vereceği Partiyi Açıkladı

Güncelleme:

Gazeteci yazar Ilıcak, 7 Haziran'daki genel seçimlerde oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı. Ilıcak, "HDP barajın altında kalırsa, temsilde adalet büyük yara alacaktır" dedi.

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, 7 Haziran'da gerçekleşecek olan genel seçimlerde oyunu HDP'den yana kullanacağını açıkladı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için oy kullanacağını açıklayan Ilıcak, "HDP barajın altında kalırsa, temsilde adalet büyük yara alacaktır. İş bununla da kalmayıp, ülkeyi karıştırmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürülecektir" ifadelerini kullandı.

GEÇTİĞİMİZ AY YEMEKTE BULUŞMUŞLARDI

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın geçtiğimiz ay gazetecilerle gizlice bir araya geldiği ortaya çıkmıştı. İstanbul Borsa Lokantası'nda geç saatlere kadar süren yemekte Bugün yazarı Nazlı Ilıcak da vardı.

Ilıcak'ın Bugün'de "CHP nereye?" başlığıyla yayımlanan (28 Ocak 2015) yazısından ilgili bölümler şöyle:

NİÇİN HDP?

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) artık bağımsızlarla değil parti olarak seçimlere katılacak. Bu önemli bir tercih. Genel Başkan Selahattin Demirtaş, meydan okuyor ve doğru olanı yapıyor.

HDP'nin %10'luk barajı geçmesi, sadece kendilerine değil, bütün Türkiye'ye yarayacaktır. Barajın bir anlamı kalmayacak, düşürülmesi yönündeki çabalar muhtemelen başarıya ulaşacaktır.

Bu kadar erken söylenir mi bilemiyorum ama gerekçeleriyle birlikte, önümüzdeki seçimlerde kime oy vereceğimi açıklıyorum:Selahattin Demirtaş için oy kullanacağım.

Çünkü:

1) Barajın düşürülmesine katkı sağlayacağı için, Türkiye'nin demokratikleşmesinin de önünü açacak bir adım söz konusu.

2) HDP barajın altında kalırsa, temsilde adalet büyük yara alacaktır. İş bununla da kalmayıp, ülkeyi karıştırmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürülecektir.

3) HDP'nin kazanamadığı milletvekillerinin pek çoğu AK Parti'ye gider. Bir bakarsanız, bu parti, Anayasa'yı tek başına değiştirecek bir çoğunluğa bile kavuşabilir. Bu da Türk demokrasisi açısından hiç de küçümsenmeyecek bir tehdit arz ediyor.

4) HDP'nin barajı aşarak en az 60 milletvekiliyle parlamentoya girmesi ona bir bölgenin değil, Türkiye'nin partisi olma imkânını kazandırır. Bu durum da ülkenin birlik ve bütünlüğüne hizmet eder.

CHP'YE Mİ GEÇECEK İDDİALARI DA VARDI

Kulislerde Nazlı Ilıcak'ın adı CHP ile de anılmıştı. Bu konuda CHP'den de bir açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bir gazetecinin, Nazlı Ilıcak'ın CHP'ye geçeceği yönündeki iddialar üzerine, "İktidarın gazeteleri, haram medyası yazıyor. Bizim öyle bir çabamız yok, partimizin böyle bir teklifi ve çağrısı yok. Ama birileri Cumhuriyet Halk Partisi'ne yamamaya çalışıyor. Bizim öyle bir çabamız yok" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Selahattin Demirtaş Nazlı Ilıcak Türkiye Sıkıcı Politika Haberler

500

Yorumlar (279)

ZazamobilWeb@haberler.com:

Turkıyeyı Yürekten sevenler hdp dıyecek çünkü hdp Halkların partısıdır

33
25
yanıtYanıtla
Ramco Dayı:

HDP yüzde yirmi oy alırsa şaşmam. hdp yalnızca sol değildir aynı zamanda sağcıdır. Müslümanları ezilmişleri Mazlumları savunur. Sadece Türklerin solu derseniz yanlış olur. Hem sağ solu bırakın sosyalist eşitlik hak adalet olsun

31
25
yanıtYanıtla
birkana onkan:

bu karı ingiliz ajanıdır yemin ediyorum

38
15
yanıtYanıtla
turan:

Ben kardeş kanını durdurduğu için, meclise girdiği günden beri şehit cenazesi ve pkk cenazesi gelmediği için HDP''ye oy verecegeğim. Dağa çıkmasın siyaset yapsın. Helal olsun HDP''ye. .

30
17
yanıtYanıtla
memo-heso:

gönlümüz seninle selo başkan oylar seloya

31
16
yanıtYanıtla
sahaf:

hangi yolun yolcususunuz Nazlı hanım. . . İstanbul''un havasını geçtiniz. . .

34
12
yanıtYanıtla
mahmut 34_56:

bir kürt vatandaş TÜRK vatandaşa küfür etmıyorsa; türk vadandaşta KÜRT vatandaşa küfür etmesın. bu birilerının işine gelir kürtlerın korkusuz olduklarını butun dunya biliyo. klavye erkekliği yapmayın kürtler sizin oturduğunuz apt. mahallede yanınızda oturuyo . o derece delıkanlıysan kufur edenler aksam yuzlesin yer mi_?

30
16
yanıtYanıtla
nurettin dörtdemir:

HDP''nin parlamento içinde kalması için doğrubir karar. Ben de CHP''li olmamarağmen oyumu Demirtaş''a vermei şhsen düşüüyorum!. . Bnim gibi düşünen çok sayıda seçmen mevcut. Zaten partimin uygulamaları da oyunuzu HDP. ''ye verin anlamı taşıyor. CHP''sinin Atatürk''ün partisi olma vasfı her geçen gün biraz daha aşındırılıyor. Soykırım afişi taşıyan vekilleri için Sayın Kılıçdaroğlu tek kelime etmedi.

29
12
yanıtYanıtla
ASABIMobil-IOS:

KUTLARIM, AKP OLMASINDA NE OLURSA OLSUN

17
24
yanıtYanıtla
Yorumcunun KralımobilWeb@haberler.com:

HDP PKK. Pkk eşeklerine oy vermek vatan hainliğidir.

18
23
yanıtYanıtla
Tüm 279 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title