Haberler

Nazım Sahnesinde Bir Avuç 'Deniz'

Gaziemir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye koyulan ve Türkiye'nin yakın siyasi tarihine ayna tutan 'Deniz diye bir delikanlı' oyununa Berkin Elvan'ın ölümüne gösterilen tepkiler damgasını vurdu. Ayakta alkışlanan oyun, sık sık sloganlarla ve alkışlarla bölündü.

Sahneye koyduğu oyunlar ve başarılı performanslarıyla adından söz ettiren Gaziemir Belediyesi Tiyatro Topluluğu, son olarak sahneye koyduğu Deniz diye bir delikanlı oyunuyla tiyatro severleri bir kez daha mest etti. Atatürk Kültür Merkezi Nazım Hikmet sahnesinde oynanan oyun, ülkenin bağımsızlığı için Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının başlattığı mücadeleyi anlatıyor. Mustafa Seyhan Kurağ yönetiminde sahnelenen oyun, Türk siyasi tarihinde Üç Fidan olarak Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadele, mahkeme ve idam süreçlerini ele alıyor. Oyunda, Gezmiş ve arkadaşlarının kendilerine yapılan tüm dayatmalara rağmen her zaman barıştan ve hümanizmden yana olduklarının altı çiziliyor. Salona sığmayan vatandaşların büyük beğenisini toplayan oyuna, Berkin Elvan'ın ölümüne gösterilen tepkiler damgasını vurdu. Oyun alkışlarla ve Berkin Elvan ölümsüzdür sloganlarıyla sık sık bölündü. Diğer taraftan Soğuk Heykel Atölyesi oyuncusunun salon girişindeki Berkin Elvan temsili de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziemir Belediyesi Berkin Elvan Deniz Gezmiş Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title